Tábor Maxičky 2019

vlčata / skauti / roveři / činovníci

Letos se vypravíme na stálý tábor opět ke Královu Mlýnu nedaleko Maxiček. Hlavním tématem našeho pobytu v přírodě bude táboření. Jako, že se nebudeme převlékat za drakobijce a honit po lese sedmihlavé nestvůry? Ne, nebudeme. Naučíme se postarat se o sebe, pohybovat se  v přírodě a naučit se něco o ní. Dáme si trošku do tělíčka, nebudeme přeci za slaboučké bábovky. Bez wifi, bez ledničky, bez elektřiny… ale s vůní lesa, hvězdami nad hlavou a partou kamarádů.

Sraz 27. července 2019

Sejdeme se v sobotu v 9 hodin u Tikovy garáže.
Postupně naložíme materiál ve všech destinacích a vyvezeme jej do tábora. Tady prosím naše kamarády, přijďte nám pomoc s první stavbou nejdůležitějších věcí. Kdo můžete vezměte náklaďák, vozejk za auto, prostě cokoliv na co můžeme něco naložit a odvézt nahoru.

Účastníci mladší 12 let přijedou na tábor až v neděli 28. července odpoledne. První den by se nám vlčata a žabky pletla pod nohy a neradi bychom nějaký úraz. Nebojte se o stavbu a zabydlování svého příbytku nepřijdou.

 

Budeme mít tři posádky – červenou, modrou a šedou, které se budou střídat ve službách.

 

Návštěvní den letos nebude. Víme, že ne všichni rodiče mohou přijet a nechceme řešit situaci, že někdo přijel a někomu nepřijel a následně propláče zbytek tábora.

TÁBOROVÁ POŠTA – pro korespondenci používejte prosím adresu:
Tábor 3. oddíl VS Děčín
jméno a příjmení účastníka
Příčná 6
40501 Děčín

Konec tábora je naplánován na sobotu 10. srpna 2019.

Odjezd z tábora – samozřejmě všichni chceme být doma co nejdříve. Proto vás prosíme, nenechávejte doma polévku na plotně, zabalte svačinu a přijďte nám pomoct uklidit tábořiště a odvozit materiál. Sami to nezvládneme.


S sebou:

Vezměte si věci podle doporučeného seznamu věcí. Pokud vám něco z toho není jasné, nebo něco nemáte, zeptejte se.

Prosím všechny o jednu věc. Každý účastník by měl mít na nástup kroj (nebo alespoň modrou polokošili). To platí i pro nečleny oddílu. Nečlenové se na polokošile zeptají Tika.
Ke kroji je stanovený základní šátek – vlčata a žabky mají žlutý, skauti a skautky modrý, kdo má nárok, může nosit šedý nebo OS. Ostatní šátky (100 letý, z navigamu atd.) ke kroji nenosíme. Můžeme jej nosit k běžným tričkům, na výlety apod. Šátky děti dostanou v oddíle podle dosažené výchovné kategorie, takže je nemusíte kupovat předem.

Kdo má dokončeného nováčka (nebo těsně před dokončením) a bude skládat na táboře vlčácký/světluškovský nebo skautský slib, bude mít kroj. K tomuto slavnostnímu okamžiku je kroj jediným možným oděvem. Jen troubové chodí pro státní vyznamenání v mikině.

Mrkněte se i na naše postřehy k balení věcí.


Zdravotnická část

Účastníka předejte na tábor zdravého. „To je jasné, ale ten náš Lojzík má ještě rýmičku, a tak strašně se těší…“ Nechte Lojzíka pár dnů doma, ať se vykurýruje. Nemůžeme přeci nakazit celý tábor…

Každý účastník předá při příjezdu:

  • kartičku pojištěnce (minimálně v kopii),
  • posudek o zdravotní způsobilosti dítěte – od roku 2018 potvrzení platí (za předpokladu, že nedošlo ke změnám zdravotního stavu dítěte) dva roky. Můžete tedy použít loňský posudek, který jsme po skončení tábora vraceli. Pokud máte posudek z jiné akce (škola v přírodě, další tábor apod.), lze jej opět použít za předpokladu, že není starší dvou let. Ostatní mohou stáhnout formulář a nechají jej potvrdit u ošetřujícího lékaře.
    Připomínám, že každý účastník tábora se musí podrobit všem povinným očkováním nebo má doklad, že je proti nákaze imunní nebo že se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci.
    Očkovací průkaz není nutný.
  • prohlášení o bezinfekčnosti – zákonný zástupce prohlašuje, že dítě jede na tábor zdravé a ani v jeho okolí neprobíhá akutní onemocnění, které by mohlo ohrozit ostatní účastníky.
  • dejte nám také souhlas s poskytováním informací o zdravotním stavu, bez něj můžeme dítko dovézt do nemocnice, tam jej přeberou lékaři a už nám nic neřeknou. Budou shánět zákonného zástupce.
  • užívané léky – předáte při příjezdu zdravotníkovi společně s popisem užívání (kdy a kolik). Tuto informaci je vhodné doplnit i na krabičku. Léky předávejte v originálním obalu, vč. příbalového letáku, vše pak nejlépe v uzavíratelném obalu označeném jménem dítěte.
    V žádném případě nevybavujte děti léky pro případy „co kdyby“. Hrozí riziko, že si děti navzájem „pomáhají“ při potížích a mohou léky zaměnit nebo špatně zvolit dávku.

Na konci tábora vám vrátíme posudek o zdravotní způsobilosti, originály kartiček pojištěnce, zbytek „pytlíku s léky“. Pokud nastalo nějaké ošetřování, dostanete od nás sdělení zdravotníka s popisem toho, co se stalo, panáka s namalovanými klíšťaty, případné lékařské zprávy.


Jak to vypadá právě teď v tábořišti? Mrkejte na fotky, které jsme pořídili 9. 3. 2019. Další fotky z 2019_07_05-06 Grilovačka Maxičky.


Cena tábora je 3.300,– Kč.
Zálohu ve výši 1.800,– Kč, prosím, uhraďte do 31. 5. 2019. Zbytek 1.500,– Kč doplaťte do 30. 6. 2019. Samozřejmě můžete zaplatit celou částku najednou do 31. 5. 2019. Zaplatit můžete:

  • hotově na schůzkách – peníze převezme kormidelník posádky, který vydá potvrzení o platbě,
  • převodem na náš střediskový účet 230 041 0334 / 2010 vedený u Fio banky. Do textu vepište tábor 3OVS jméno a příjmení účastníka, specifický symbol 4210103. Platby převodem provádějte nejpozději do 30. června 2019.
  • přes fakturu – fakturu (např. pro zaměstnavatele) vám po dohodě vystavíme.

Na tábor je nutné se přihlásit odevzdáním přihlášky člena oddílu do 30. 4. 2019. Přihlášky jsou kromě webu dostupné i v klubovně. Od 1. května uvolňujeme zbylou kapacitu i pro nečleny oddílu. Zde bude platit pravidlo „kdo se dřív přihlásí, jede“. Přihlašujte se nejpozději do 31. 5. 2019.

Pro nečleny organizace Junák – český skaut, z. s. je nutné vyplnit přihlášku nečlena organizace. Ta je o něco delší, protože obsahuje souhlasy se zpracováním osobních údajů, pořizováním fotografií atd.

PŘIHLAŠOVÁNÍ BYLO UKONČENO.

Přihlášení:
REJNOCI – Nejdeto, Zip, 
KOSATKY – Bára (1/2), Fany, Zu, Janča, Kačka
MEČOUNI – Šimon, Tlapka, Vašík, Maty,
nečleni oddílu – Ema, Adéla, Lucka, Pepča
KOBRY – Nemo, Zajda, Monča, Medvěd, Tik,
Anička, Hobit, Ája, Honza, Mari