Plavání Vojanovka

V zimních měsících, když je venku nevlídno, vydáváme se do bazénu, aby se nejmenší mohli naučit základy a starší pilovat techniku plavání. V teplém bazénu se nám to báječně trénuje i když venku padá sníh. A v létě na řekách jako když to najdeme…

 

středa 19. 2. 2020

Než jsme se vrhli do vody, dali jsme si rozcvičku, kterou vedl Matyáš. Starší kluci zatím připravili plaveckou dráhu. Pro rozcvičku ve vodě jsme ji ještě dali chvíli stranou. V kruhu jsme se míčem snažili zasáhnout někoho ze spoluhráčů. Pokud se to povedlo, trefený musel doplavat k okraji bazénu. Pokud ne, plaval ten, kdo míč házel.

Za pomoci destiček jsme se snažili zapojit do plavání nohy. První zkouška nedopadla moc dobře, a tak jsme trénovali na suchu a pak znovu ve vodě. Dál jsme se rozdělili na dva družstva. A trénovali splývání pomoci hry na torpéda.

Další aktivitou bylo lovení puků ze dna bazénu. Abychom vyzkoušeli, kdo se jak bojí nebo nebojí potopit pod vodu. Koncem tréninku, jsme měli chvíli času, kterou jsme využili k plnění úkolů z odborky plavce.

Zapsal Tik

Účastníci: Čudlík, Tlapka, Zip, Nejdeto, Víčko, Tuleň, Matyáš, Tom, Poldík, Žifa


Fotografie od Tika, Zipa, Čudlíka


středa 4. 3. 2020

Po rozcvičce jsme si dali hru na babu se záchranou. Kdo byl chycen, musel počkat na záchranu od kamarádů, kteří jej museli podplavat. Po této zahřívací hře jsme se vrhli na opakování z minule. Aj ty nohy. Polovina plavců spíš než plave, šlape na kole. Tak takhle ne. Zpátky na souš a znovu a lépe. Ukázali jsme si správnou práci nohou. Na souši to docela jde. Matyáš měl malé ploutve, tak jsme to vyzkoušeli z ploutvemi. Třeba u Žify došlo okamžitě ke 100 % zlepšení. Ploutvičky jsme odložili a znovu. Práce nohou se nám zlepšila. Tak snad to nezapomenou…

Zopákli jsme si lovení puků pod vodou v týmech. Jednou vyhrál tým Tlapky a jednou tým Žify. Pokračovali jsme v plavání pod vodou. Každý měl pod vodou doplavat kam dokáže. Zkoušeli jsme to několikrát a vzdálenost se mírně prodlužovala.

Za závěr jsme poklidili všechny pomůcky celkem rychle a tak nám zbylo pár minut času, které jsme využili k vybíjené.

Zapsal Tik

Účastníci: Tlapka, Víčko, Tuleň, Matyáš, Tom, Poldík, Žifa