KLŠ VS – plachetní víkend na Seči

Dalším víkendem KLŠ VS je plachetní. Uskutečnil se na základně vodních skautů na Seči.

Další deník byl ovšem nalezen kolem dvacátého června, tentokrát z plachetního víkendu.

Pátek sedmnáctého júna

Přežili zme víkend v i na kanále, a tak vyrážíme lítat na plachtách. Na začátek teorie plachtění, maluju si vobrázky plachet, je to fajn. Ňákej spoluvodák pak rozdělává voheň, tak plkáme, ale ne moc dlouho, prostě už stárneme, co se dá dělat. Dem spát jak malý děcka.


Sobota vosumnáctýho

Vstávám s nelibostí. Rozcvička je na mě moc rychlá, už aby byla ta snídaně. Su jak děcka na táboře. Nojo, jaký vedoucí…znáte to, né? Tak, teď nanosíme a nastrojíme plachetničky a vyjedeme. Ach ta volnost na vodě! Vobčas akorát víc foukne a loď se malinko nahne na jeden bok. Kdo správně vyvažuje, ten jede. Křižujeme, přiostřujeme a odpadáme. Počkat, odpadává plachetnice, ale pomalu i my. Máme hlad a oni nám řeknou: „Vemte si ešáky a chyťte si nás.“ Křižujeme vo sto šest, abychom se dostali k lodi se žrádlem, a řídíme se heslem: „Kdo blbě plachtí, nežere.“


Neděle devatenáctýho

Závody plachetnic, co k tomu dodat. Vítr fouká vždycky tam, kam nechceš, a proto musíš nastavit správně plachty. Hlavně bacha při vobratu, plachtař praštěný ráhnem není zrovna nejlepčí. Nebo jo?

Ze zápisků našich myší lze leccos vyčíst, ovšem na konec příběhu si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Největší žůžo-dobrodrůžo na vodě i ve vodě čeká budoucí kapitány v létě na Stvořidlech. Přejme jim tedy dobrý vítr a správný náklon.

z deníků frekventantů přepsala Klusajda.


Účastníci: Tik a další uchazeči o kapitánské zkoušky


Fotogalerie Plachetní víkend 2012 na webu Kapitánské lesní školy vodních skautů

Napsat komentář