Putovní tábor Berounka

Letos jsme vyrazili opět na putovní tábor, tentokráte na řeku Berounku. Splouvali jsme ji z Plzně do Dobřichovic.

30. 7.  sobota

připravujeme

31.7. pondělí

připravujeme

1.8. pondělí

připravujeme

2.8. úterý

připravujeme

3.8. středa

připravujeme

4.8. čtvrtek

připravujeme

5.8. pátek

V noci nás přepadla bouřka. Tábořiště je v lehkém doliku. Některé stany se tak ocitly uprostřed jezírka. Je zvláštní vidět po otevření ložnice stanu plavat vlastní boty. Okamžitě vyhlašujeme evakuaci. Naštěstí je tu i dost prostorná terasa před barem. A touhle dobou už tam nikdo není. Přemístili jsme 3 stany víc na kopec. V jednom pak nebylo co zachraňovat. Téměř všechno durch. Do rána přespala část osazenstva na terase. Nyní už jsme celkem v suchu. Mokré věci usuší zítra na sluníčku. Čekáme až se nám umoudří počasí a zkusíme pokračovat dál. Čas zkracujeme hrami a zpěvem v kuchyni. Počasí se nám nakonec umoudřilo a tak se vydáváme na cestu dál.

6.8. sobota

připravujeme

7.8.neděle

Dnes mají lodě odpočinkový den a my vyrážíme na Křivoklát. Celý den svítí sluníčko a cesta na hrad je moc fajn. Trávíme čas hlavně na prvním nádvoří, prohlídky jsou celkem dlouhé. Odpoledne se vracíme zpět do tábořiště. Protože je moc hezký jdeme se ještě koupat do místního slalomoveho kanálu, tedy na konec do jeho klidnější části.

8.8.pondělí

Pokračujeme v plavbě. Berounka zde protéká krásným křivoklátským údolím, které místy lemují krásné skalní útvary. Cestou hrajeme několik her a učíme se plavat v řece s pádlem. Na konci plavby je jediný dnešní jez, sjízdný a ideální na koupání. Strávili jsem tu asi dvě hodiny.

9.8. úterý

připravujeme

10.8. středa

připravujeme

11.8. čtvrtek

připravujeme

12.8. pátek

připravujeme

13.8. sobota

Dnes je náš poslední táborový den. Všechno jsme ráno poklidili, naložili auto a vyrazili na nádraží. Odsud jsme se přepravili vlakem do Karlštejna. Od nádraží jsme prošli městečkem k hradu. Zakoupili jsme vstupenky a vyrazili na prohlídku. Po jejím skončení jsme si dali svačinku a vyrazili na vlak domů.

pisálek Tik


Fotogalerie 2016_07_30-08_13 tábor Berounka

reportáž České televize ze dne 12. 8. 2016
reportáže regionální televize ZAK ze dne 2.8.2016 začátek v čase 3:09


Účastníci: Nejdeto, Zip (Luky), Tlapka, Čudlík, Maty, Adam, Jed (David),
Šéfka, Šmudla, Monča, Hobit, Nemo s Fančou, Wodník, Tik, Ája