Betlémské světlo v Děčíně a okolí

V neděli pokračujeme v roznášení Betlémského světla v Benešově, v Děčíně a na Malé Bukovině.

18. 12. 2016

kostel Benešov nad Ploučnicí
Ráno před půl devátou jsem přijel ke kostelu v Benešově nad Ploučnicí. Předal jsem plamínek na svíci, která se ponese v průvodu darů k oltáři. Zůstávám na mši. Když se mělo vyrazit s dary k oltáři, tak se paní svíčka zhasla. jediné Betlémské světlo v kostele, tak bylo v mých lucernách. Okamžitě jsem přiskočil s lucernou a bleskurychle svíci rozsvítil. A mohlo se pokračovat dál. Pan farář posvětil Betlémské světlo, které si pak lidé odnášeli domů. Po skončení mše mi pan farář poděkoval za duchapřítomnost. Já jsem ho odměnil malým perníčkovým balíčkem. To už ale musím nasedat do auta, abych stihl v Děčíně další úkol.

kostel sv. Františka, Husovo náměstí, Děčín
tady zvládla Betlémské světlo předat Monča

Husův sbor, Děčín
Před desátou hodinou přešlapuji před modlitebnou Husova sboru. Uvnitř je ticho. Za chviličku se objeví Vladimír. Domluvili jsme si podrobnosti předání. O desáté začíná bohoslužbu. Během zahajovací řeči rozsvěcíme svíčky na adventním věnci. Po skončení bohoslužby přišly děti pro světýlko. Došlo na všechny.

kostel Malá Bukovina
Na Malou Bukovinu jsem přijel asi 15 minut před zahájením. Nikde ani noha. Po chvíli kostelník otevřel dveře kostela. Pomohl jsem mu rozsvítit všechny svíčky v kostele. Uvnitř svítí jen svíce. Vypadá moc pěkně. Zanedlouho přišly první ovečky a dorazil i pan farář s Marcelem. Všude se rozsvítilo a započala mše. Po skončení mě zvali na čaj na faru, ale čeká mě další služba v Děčíně.

Thunská kaple, Děčín
Hnedle po příchodu se jdu ohlásit panu řediteli ZŠ Na Stráni. Domlouváme podrobnosti k rozdávání. Za nedlouho začal vánoční koncert školní kapely. Lidé zpívali, popíjeli svařáček, jedli rybí polévku a chodili pro Betlémské světlo. Zkrátka ideální vánoční pohodička.

sesmolil Tik


Účastníci: Tik, Monča, Majda