Kotorský závod Liberec

V sobotu v odpoledních hodinách jsme vyrazili do Liberce poměřit své dovednosti v letošních prvních závodech. V Liberci na nádraží náš čekala Fižďa, která nás odvezla do klubovny Majáku. Zabydleli jsme se, připravili si večeři a když nám trošku slehlo, šli jsme se podívat na zítřejší kolbiště. Tady jsme potkali i některé naše zítřejší soupeře. Zpátky jsme se vrátili přes setměním.

Ráno jsme si dali snídani. balení věcí nám trvalo déle, než by bylo zdrávo a tak klubovnu opouštíme ve spěchu. Pěšky bychom k přehradě včas nedorazili. Naštěstí jel ze zastávky autobus, který nám ušetřil spoustu času.

U loděnice Flotily na břehu Harcovské přehrady už se to hemžilo modrými košilemi. Měli jsme chvíli čas a Tik zatím zařizoval registraci a startovní číslo. V 9:45 jsme byli připraveni v lodi na startovní čáře. Na povel startovního rozhodčího Vezíra jsme se opřeli do pádel a vyrazili. Přeplout přehradu, zakotvit u břehu oběhnout krátké kolečko, zase se nalodit a zpátky.

Další disciplínou byla střelba ze vzduchovky. Ta nám šla docela dobře. Horší byla orientace v mapě. Další disciplínou byl hod házečkou na cíl. Tady jsme ani jednou neminuli. Posledním úkolem bylo obeplout v kanoi bojku. Celá posádka na jedné kanoi.

Čekání na dojezd skautské a roverské kategorie jsme si zkrátili obědem v bufetu na pláži. Výsledky byly vyhlášeny těsně před začátkem lijáku. V kategorii vlčat jsme obsadili 6 místo. Při prvních kapkách velcí kluci uklízeli stan a lodě.  Odvoz autem v lijáku jsme uvítali, jinak bychom promokli na kost.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2017_05_13-14 Kotorský závod Liberec od Tika


Účastníci: Nejdeto, Šimon, Zip, Tik
a spousta dalších vodních skautů z Liberecka a okolí