Výlet za historií do Svoru

Dnes jsme se vypravili do Svoru na místo tábořiště prvního oddílu vodních skautů z roku 1947. Ráno jsme nasedli do vlaku, který nás odvez do České Kamenice. Odsud jsme dál pokračovali…
autobusem do Kytlic, kde se k nám přidala Eva s Františkem. Prošli jsme obcí a ponořili se do lesa. Za nedlouho jsme hráli honičku za pochodu.

Na jedné větší křižovatce vylovil Tik z batůžku mapu a my se snažili najít, kde teď jsme. Moc to nešlo, ale tak jsme za pomoci starších nalezli naší křižovatku. Tik vylovil z batůžku další věc. Kartičky s pochodovými značkami. Každému rozdal sadu značek a hned jsme si ukázali, co značky znamenají.

Balíme věci a vyrážíme dál. A hned na křižovatce první značka. Po nich jsme sledovali Nema a Františka, kteří nám je zanechávali. Dohnali jsme je přes spadanými stromy, které tu pro změnu zanechala vichřice. Vystoupali jsme na cestu a dali si svačinku.

Pokračujeme dál na Svor. Chvílemi je cesta příjemná, chvílemi musíme překonávat popadané stromy. Těsně před Svorem odbočujeme k rybníčku. Tady nám Tik vysvětlil smysl dnešní cesty. U tohoto rybníčku tábořili vlčata děčínských vodních skautů v roce 1947. Přesné místo tábořiště se nám vypátrat nepodařilo. Louka zarostla stromy a místo těžko najít. Udělali jsme si společnou fotku a pospíchali na zpáteční vlak.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2017_11_04 výprava do Svoru od Tika a Evy


Účastníci: Čudlík, Matyáš, Nejdeto, Šimon, Tlapka, Zip, Fany, Zuzka a Nemo, Eva a František, Tik