Výprava na Vysoký Ostrý

Ráno jsme se sešli na zastávce vlaku na Starém městě.  Motoráčkem jsme se svezli do Ústí na Střekov. Tady už nás čekal Tlapka. Společně jsme přešli na zastávku autobusu.

14. dubna 2018

A to nastala první potíž. Ze které strany nám to vlastně jede. Mezitím co Tik vyhrával na automatu lístky na bus se kluci snažili zjistit jaká zastávka bude ta správná Tahle nebo ta v protisměru? Nakonec jsme se dopídili, že ta na druhé straně od automatu. A tu nastala druhá potíž. V kolik, že to jako jede. I s tím se kluci nakonec poprali. A tak jsme mohli dál pokračovat autobusem do Brnné.

A tu nastala další potíž. Kudy že to vlastně půjdeme? Naštěstí se blízkosti zastávky nachází mapa, tak jsme se mohli podívat. Od zastávky jsme vyrazili po naučné stezce směrem do Průčelské rokle. Tady jsme potkali a chvíli pozorovali muflony. Na jejím konci pod Výří skálou najednou páska přes cestu. Na cedulce jsme si přečetli, že tam právě hnízdí sokoli a neměli bychom je rušit. Stezka odbočovala hned vlevo a další pásku jsme viděli. Potichoučku jsme ji podlezli a vyklouzli hned za obloukem zase ven. Zip se přiznal, že neví jak má do stezky splnit vaření čaje z přírodních surovin. Cestou k vrcholu jsme nasbírali kopřivy.

Po příchodu pod skálu na Vysokém Ostrém jsme si odložili věci, vystoupali na vrchol a rozhlédli se do kraje. Kdo se nabažil výhledů šel dolů k ohništi, kde jsme si dali svačinu. Tik vylovil z batůžku vařič a šlo se tak i na vaření čaje z kopřiv. Vlčata byla překvapena jak dobře takový čaj chutná. Když jsme si nacpali bříška, vyrazili jsme směrem do Ústí.

Cesta lesem ubíhala příjemně. Došli jsme ke střekovskému hradu. Ti nabízel možnost prohlídky, ale nebyl zájem. Tak jsme prohlídku dali k ledu a vyrazili na vlak domů.

sepsal Tik


Fotogalerie  2018_04_14 výprava na Vysoký Ostrý od Tika a Monči


Účastníci:
Čudlík, Matyáš, Nejdeto, Tlapka, Vašík, Zip,
Monča, Nemo, Tik