Závody vlčat a světlušek Kámen

V sobotu ráno jsme se sešli na zastávce Myslbekova. Tady už byly asi dvě desítky dalších skautů z oddílu Stopa. Počkali jsme na autobus, rozloučili se s rodiči a vyrazili do Kámenu na okresní závod vlčat a světlušek.

sobota 5. 5. 2018

Po příjezdu jsme se přesunuli na zahradu u obecního úřadu, kde jsme potkali skauty ze severu (Šluknov, Rumburk, Varnsdorf) a z druhého děčínského střediska. Chvíli trvalo než se vyřídili přihlášky. Krátce po 9 hodině proběhl zahajovací nástup, kde jsme si také vylosovali pořadí startů. Mečouni si vylosovali pořadové číslo 10.  Po nástupu se chystala na start první hlídka. Naše posádka má start až po půl 12. Čekání jsme si krátili nejrůznějšími hrami. V 11 jsme zašli na oběd gulášovku a řízeček s kaší.

Ve stanovený čas jsme vyrazili na trať. Trasu hledáme podle pavouků, kteří jsou umístěny na trase. První zastávkou na trase je poznávání vlasti a skautingu. Pokračujeme přes znalosti přírody, kde jsme se snažili pojmenovat stromy, květiny a zvířata žijící v naší přírodě. Další zastávkou byla manuální zručnost, kde jsme vyráběli sovičku z připravených placek. Trošku nás zaskočilo další stanoviště zdravovědy, kde jsme si nevěděli moc rady. U šifrování nám pak chyběl Tlapka, který má šifry v malíku. Na dalším stanovišti jsme pomáhali dvěma studentkám bradavické školy s domácími úkoly. Další disciplínou byly lanové překážky, které jsme zdolali hravě. Pokračujeme na znalost mapy a orientaci v mapě. Při téhle disciplíně jsme vystoupali na Sluneční bránu. Při předposlední disciplíně jsme si ověřili znalost dopravních značek a projeli autobusem až do Bradavic. Na posledním stanovišti jsme si připravili chleba ke svačince.

Po návratu  jsme čekali než budou zpracovány výsledky. Hráli jsme fotbálek, hráli si na písku, točili se na kolotoči…Krátce před 18 hodinou jsme se přesunuli na vyhlášení výsledků. Nezískali jsme sice umístění na bedně, ale i tak jsme si dnešní den užili. Nakonec ještě společná fotka a pak už rychle na autobus domů.

Výsledky závodů na webu okresdecin.skauting.cz.


Fotogalerie 2018_05_05 ZVaS Kámen od Tika


Účastníci:
Nejdeto, Zip, Šimon, Vašík, Matyáš,
Tik