Oprava dřevníku

Naše kůlna měla značné nedostatky na kráse a funkčnosti, tak jsme se rozhodli ji opravit a navazující dřevník z gruntu přestavět. Za léta používání se nám kůlna trošku unavila a padala jedním, no vlastně dvěma směry.

Za dřevníkem byl vykousnutý prostor a střecha tam dostávala dost zabrat, protože nebyla nikterak podepřená. O tento prostor dřevník zvětšíme.


Čtvrtek 3. 5.

Před schůzkou vyzvedl Nemo Tika a dojeli pro trámky na dřevník, které byly složeny u Tika na zahradě. Trámky jsme očistili na nastřeli proti plísním a červotoči. Nemo a Medvěd mezitím rovnali kůlnu, tak aby nám nepadala. Když bylo natřeno a srovnáno, vrhli jsme se na rozvaděč. Nemo trošku poupravil vysekanou díru. Vložili jsme skříň a mezery vyplnili pěnou. Pomalu se začalo smrákat a tak jsme šli poklidit nářadí a pozamykat kůlny… při rovnání se však zkřížily dveře a nešly zavřít nebo petlice nepasovaly.
Nemo tedy vyrazil domů pro nářadí. Po jeho návratu jsme upravili dveře a petlice, dali si večerní svačinku a šli domů.

Účastníci: Monča, Medvěd, Nemo a Tik


Čtvrtek 10. 5.

Když jsem přišel na schůzku, Nemo lovil v kůlně kolečko. To se po chvíli podařilo, a tak jsme se mohli dát do vyklízení dřevníku. Všechno jsme přemístili do klubovny. Po vyprázdněn prostor jsme se dali do rozebírání konstrukce. Před rozebráním nosné konstrukce jsme podepřeli střechu, aby se nám nezlomila. To nám zabralo téměř celou schůzku. Poklidili jsme ještě rozebraný materiál a za tmy vyrazili domů.

Účastníci: Medvěd, Nemo a Tik


Čtvrtek 17. 5.

Hlavním cílem dnešní schůzky je stavba alespoň konstrukci podlahy našeho nového dřevníku. Nemo s Medvědem nejprve osadili druhou patku. Do kamenů vyvrtali do díru pro šrouby, které jsme tam zalepili. A to už jsme osazovali nosný trám. Na kůlnu jsme přidělali hranoly, které budou tvořit podpěru na druhé straně. Z ošetřených trámků jsme vyrobili nosnou konstrukci podlahy a následně i stojné trámky, které tvoří konstrukci obvodového pláště a podpěry střechy. Tím naše dnešní schůzka skončila. Domluvili jsme se, že budeme pokračovat v sobotu.

Účastníci: Medvěd, Nemo a Tik


Sobota 19. 5.

Během dopoledne Nemo s Medvědem vyrobili záda a čelní stěnu dřevníku vč. osazení dveří. Odpoledne se k nim přidal i Tik a společně dodělali boční stěnu, podlahu a přepážku pro lepší skladování dřeva. Domů jsme se rozešli kolem 20 hodiny.
O následující schůzce rozřežeme zbytky nepotřebného dřeva a uložíme jej do kůlny.

Účastníci: Medvěd, Nemo a Tik (až odpoledne)

sesmolil Tik


Fotogalerie PŘIPRAVUJEME od Nema