Putovní tábor Lužnice

Letošní tábor jsme se vypravili opět na vodu. Tentokrát putujeme po řece Lužnici. Vodácká Mekka, kterou správný vodák prostě musí za život alespoň jednou zvládnout. Tak jdeme na to…

sobota 28. července

připravujeme (příjezd do Suchdole, koupání v pískovně)

neděle 29. července

připravujeme (první plavba Suchdol – Majdalena)

pondělí 30. července
Ráno jsme se vypravili na další štreku. Dnes nás čeká 13,5 km. Poslední  v kilometry v meandrech jsme si užili. Řeka je krásná a divoké náročné zákruty si dnes vybrali svou daň v podobě cvaklé lodě. Vodu jsme vylili a pokračovali dal. Pod jedem na rozvodi je horší stav vody.  Místy dost drhneme o dno. Pokračujeme po Nové řece. Umělý kanál lemuje cyklostezka a aleje. V polovině cesty si dáváme oběd. Ve stínu letitý dubů. Po jidle jsme se zchladili v říčce.  Pokračujeme dal. Řeka přestává téct a mění se na olej na jehož konci je jez,  který nás ale bude čekat až další den. Právě se cpeme večeří.
úterý 31. července

připravujeme (výlet do Třeboně)

středa 1. srpna

připravujeme (plavba Mláka – Jemčina)

čtvrtek 2. srpna

Dnes jsme zdolavali nejnáročnější úsek o délce 20 km. V tomto úseku bohužel zrušili kemp a tak musíme je o něco dal. Z počátku šla cesta pomalu hlavně kvůli mělcinam. Odpoledne jsme už byli rychlejší. Zdolali jsme 3 velké bohužel nesjízdné jezy. V podvečer nás zastihly přeháňky,  takže jsme do kempu přijeli mokří. Po prevleknuti jsme se vrhli na vydatnou a hlavně teplou polévku, po které už často zbývaly síly jen na cestu do spacáku.

Po desáté večer nás zastihla bouřka. Všechno přežilo a mělo by být v suchu.  Tak dobrou noc.

pátek 3. srpna

připravujeme (plavba Krkavec – Soběslav)

sobota 4. srpna

připravujeme (výlet Červená Lhota)

neděle 5. srpna

připravujeme (plavba Soběslav – Pohoda)

pondělí 6. srpna

připravujeme (plavba Pohoda – Soukeník

úterý 7. srpna

připravujeme (plavba Soukeník – Tábor)

středa 8. srpna

připravujeme

čtvrtek 9. srpna

připravujeme

pátek 10. srpna

připravujeme

sobota 11. srpna

Po ranní snídani balíme veškeré vybavení, jezevčíky a batůžky. Kolem deváté hodiny máme naložené auto a začínáme s úklidem klubovny. Po půl desáté jdeme z klubovny k nedalekému mostu přes řeku podívat se na historický vlak.  Někteří očekávali parní vláček. O to větší bylo překvapení, když po kolejích profičela historická tramvaj. Elektrický vůz ELINKA pochází z doby, kdy byla trať Tábor – Bechyně první elektrifikovanou tratí v Čechách. Naše doprovodné vozidlo s Ájou a Tikem vyrazilo do Děčína. My se vrátili do klubovny, kde proběhly poslední úklidové práce.

Když bylo vše hotovo, vyrazili jsme ještě do centra města Tábor. Někteří do kavárny Café Budík, kde kromě kávy mají i horkou čokoládu, jiní do obchodu s čokoládou naproti. Se spokojeným bříškem a pusami od čokolády jsme vyrazili na nádraží. Teď už nás čeká jen cesta na sever. Cestu do Prahy jsme strávili povídáním, hraním drobných her či spaním. Přestupovali jsme v Praze Holešovicích, kde musel Honza vyklidit naše rezervovaná místa. Do Děčína jsme přijeli s lehkým zpožděním. Na nádraží nás čekali rodiče a Tik s Ájou. Na parkovišti u Lidlu jsme si rozdali jezevčíky. Letošní tábor pomalu utichá.

Tik s Ájou ještě rozvezli věci do skladu, klubovny, domů…

na mobilu naklofal Tik


Fotogalerie (není k dispozici)

Fotky od Monči


Účastníci (šedě zbarvení se účastnili jen části tábora):
zelená posádka – Vilda, Petr, Monča, Vašík, Zip, Šimon, Ondra, Kuba

červená posádka – Jojo, Vojta, Zajda, Zuzka, Nejdeto, Fialka
modrá posádka – Nemo, Max, Anička, Monča – Bíbána, Fany, Matyáš, Tlapka, Adéla, Šimon


Děkujeme za podporu

Půjčovna lodí a raftů na Vltavě, Lužnici a Otavě / Půjčovna ferratového vybavení / Půjčovna sněžnic
půjčovna lodí Cvakni se!
skauti Tábor řeznictví Marešovi
Šestajovice
Ája, Honza

Nemo, Vlaďka, Monča a Petr, Monča

Petr P.