Brigádička Maxičky

Tak jsme se zase po čase vypravili na Maxičky. Hlavním záměrem bylo posekat, ale nějak se to zvrhlo…

Děkuju všem co pomohli při udržování tábořiště.


Sobota 25. 8.

Dnes byl sraz opět v 10 v táboře. Po příjezdu jsme si rozdělili práci. U kávičky samozřejmě. No rozdělili… dnešní hlavní náplní je zazdění díry do sklepa.

Nejprve jsme se dali do opravy zámku sklepa. Nemo zprovoznil centrálu a Tik obrousil místo pro přivaření packy. Nemo packu přivařil. Vlaďka nakonec všechno natřela barvou.

Honza s Tikem zatím vyčistili prostor u zadního okna sklepa. Když bylo očištěno, začal zdící kolotoč. Zajda připravila první maltu a kluci pak zdili, co jim síly stačily. Zdít byla docela legrace, ale najít správný kámen, který bude pasovat, to byla teprve legrace. Když se končilo třetí kolečko malty byly všichni už rádi, že malta dochází.

Holky se zatím staraly o oheň a dobroty. Odpoledne přijel Medvěd s kamarádkou Mari ze Slovenska. Večer jsme grilovali masíčko, hráli na kytaru.

V neděli ráno jsme poklidili a vyrazili domů.

Účastníci:  Nemo a Zajda, Tik a Ája, Medvěd, Mari, Honza


Sobota 18. 8.

O desáté hodině přijíždíme ke Kraláku. Za nedlouho přifrčí i Fabie s pražskou značkou. Jack. Na motorce přifrčela Ája se Zajdou. Dáváme si krátký „brýfink“ kdo a co bude dělat a jdeme do práce. Hlavním dnešním úkolem je posekat trávu. O to se postarali Jack, Ája a Tik. Ostatní se pak zabývali hrabáním posekaného.

Anička se Zajdou, později i Péťa s Mončou se vrhli na očištění a natření chajdy. Zpětně musím usoudit, že černá barva sluší chajdě víc.

Když bylo dosekáno a shrabáno, rozloučili se někteří pomocníci. Nemo, Medvěd a Tik začali rovnat první terasu, kde budou stát v létě stany. To jim zabralo značkou část odpoledne.

Večer pak následovala grilovačka. Domů jsme se vraceli v neděli ráno.

Účastníci:  Jack, Nemo a Zajda, Tik a Ája, Anička a Evžen, Monča a Petr, Medvěd, Honza

sesmolil Tik