Tréninková plavba

Před závody v Praze nás čekalo několik tréninkových plaveb. Z dobrých zkušeností jezdíme trénovat na vzdutí zdymadla v Ústí nad Labem. První trénink po prázdninách šel ztuha…

Neděle 2. 9. 2018

Nedělní ráno nezačalo moc hezky. Brzy ráno pršelo a bylo tak nějak pošmourno. I tak jsme vyrazili vlakem v půl desáté směr Ústí nad Labem. Tady jsme přestoupili na osobák a pokračovali do Dolních Zálezel. Z nádraží jsme dorazili k Nemovu autu. Převlékli jsme se do „vodního“. Někteří sice lamentovali, že se koupat nebudou, načež Nemo odvětil, jestli si je jistý. Převlékl se také. Potom jsme protáhli vozík i s lodí pod silnicí k Labi. Oblékli jsme si vesty, vzali pádla a posadili loď na vodu.

Po několika informacích a radách od Tika jsme vyrazili na plavbu. Místy nám to moc nešlo. Nepádlovali jsme synchronizovaně a cestou dělali nějaké skopičiny. Jinak jsme makali. Výsledný čas plavby 1 hodina 6 minut. To je pod o celých 8 minut hůře než náš nejlepší čas. Bude potřeba na tom pracovat.

Pod hradem Střekov nás už čekal Tik. Udělali jsme si i pár temp navíc. Po obrátce jsme se vraceli k Tikovi. Když už jsme byli naproti němu, Nemo vystoupil z lodi se šlápnutím na bort lodi, které mělo na následek její převrácení. V té se udržel jen Zip, který se okamžitě ujal kyblíčkování nabrané vody. Ostatní se spolu se svým pádlem shromáždili kolem lodi než Nemo zavelel ke břehu. Vodu jsme vylili, loď vynesli na břeh. Skvělý trénink pro nečekané převrácení lodi. Převlékli jsme se do suchého oblečení, naložili loď. Nemo nás přiblížil k nádraží, odkud jsme se vlakem dopravili zase domů.

sesmolil Tik


Fotogalerie  2018_09_02 tréninková plavba od Tika


Účastníci:
Čudlík, Nejdeto, Tlapka, Zip, Nemo,
závozník Tik