Odvoz léta do Němec

A je pryč. Letošní léto definitivně opustilo Děčín. Jubilejní 25. ročník  odvozu léta jsme si nemohli nechat ujít.

sobota 22. 10. 2018

Letošní odvoz  léta byla netradiční protože nám chyběl kapitán Tik. Sešli jsme se okolo 9 hodiny na Starém městě pod Kocandou. Nemo se Zajdou přivezli lodě. Po nezbytné přípravě, upevnění stěžně, vest a rozebrání pádel jsme dali lodě na vodu a sjeli pod zámek, kde proběhlo tradiční zahájení proslovem organizátorů.

Letos jsme měli čest vézt vlajku ČSPLa, která nám byla zapůjčena (hlavně proto, že jsem měli místo na stěžni). Uhradili jsme startovní poplatek a pak už jsme frčeli směr Bad Schandau. Cestou foukal místy silný boční vítr, což je v kaňonu záhadou. Zastavili jsme se u sv.Vojtěcha, patrona lodníků.

V Dolním Žlebu na nás čekala maminka Buriánková s vydatnou svačinou a horkým čajem. Ještě než jsme vypluli na další cestu převezli jsme lodí  2 holky na vlak. Další cestu nám již v Pirně zhatil silný vítr. Pokynem organizátorů byla plavba ukončena předčasně a tedy jsme léto odevzdali řece již kousek za hranicí a nikoli až v Bad Schandau. Tím byla letošní plavba ukončena. Odvoz lodí i mužstva proběhl za pomoci obětavých rodičů.

napsal Nemo


V sobotu 22.9. jsme se jako každoročně vydali plavit léto po Labi do Bad Schandau. Počasí bylo zrána celkem chladné a větrné, ale to nás rozhodně neodradilo.
Lehce před desátou hodinou jsme vypluli. Naše cesta začínala u Kocandy na Starém Městě směrem pod zámek, kde nás Nemo zapsal. Kluci si mezitím zařádili trochu u vody. Poté jsme vyslechli pár úvodních slov pořadatelů, cvakli pár fotek a pak hup na vodu!

Cestu do Dolního Žlebu jsme trošku flákali, no moc to nejelo … jediné co jelo byly možná tak naše pusy, když jsme si dávali buchtu od Tikovo mamky, panečku ta byla! Omrkli jsme taky sochu sv. Vojtěcha, patrona všech lodníků a plavců. Potom jsme si prohlédli i kotvu nedaleko další zastávky. Byla vidět kvůli velmi nízké hladině vody.

V Dolním Žlebu na nás čekali rodiče od Nejdeta se Zipem, kteří nám připravili teplý čaj a sváču na posilněnou. Nemo se Kšandym se stihli mezitím i vykoupat.
Mihli jsme Hřensko, Schmilku a zanedlouho bychom byli už v Bad Schandau, ale vzhledem ke špatným povětrnostním podmínkám jsme museli skončit už ve Schmilce. Klukům se léto moc opouštět nechtělo, ale nakonec věnec nechali odplout.

Na památku jsme dostali i účastnický list. No, a tak jsme vyfoukli raft, naložili loď a hurá domů.

Napsala: Bíbána


Fotogalerie 2018_09_22 odvoz léta do Němec od Nema


Účastnili se: Nejdeto, Zip, Venda, Tlapka, Čudla, Matyáš, Nemo, Kšandy, Bíbána
Poděkování: Zajdě, rodičům, zúčastněným a pořadatelům