Výroba kadibudky

Zcizená boudička pro kadibudku nám dělá už delší dobu vrásky. Proto se Kobry vrhli na zhotovení nové.

Chvíli nám to trvalo, ale je hotovo. Může se vesele používat…


čtvrtek 7. 3. 2019

V úterý Nemo s Medvědem nastříleli na boudičku perlinku. Ve čtvrtek jsme se sešli na schůzce, abychom pokračovali. No… pokračoval hlavně Nemo (protože je nejšikovnější) a natáhnul na stěny lepidlo. My ostatní jsme spíš dělali podavače a podrž lžíci. Lepidla bylo málo, tak se zastavil Evžen a trošku přivezl. Ke konci jsme začistili hrany, poklidili a odebrali se do klubovny pokračovat ve včerejší oddílovce.

Účastníci: Nemo, Medvěd, Monča a Max, Vilda, Tik.


čtvrtek 28. 2. 2019

Akce kadibudka pokračuje další čtvrteční odpoledne. Dnes je na plánu osadit vnitřní výbavu. Fanča vyřízla šablonu pro otvor prkénka. Tuto šablonu pak kluci použili, aby ji překreslili na horní desku. Nemo s Medvědem přiřezávali latě a OSB desky, aby byl zakryt spodek pod prkýnkem. Tik s Maxem vyřízli na horní desce rohy, aby pasovala na místo. Deska byla přichycena. Teď je na řadě montáž separační výbavy. Tu provedl Nemo s Fančou. Tik mezitím otevřel nalezený barel, který bude sloužit jako záchytná nádoba. Ještě přidat zarážku, aby nám nádoba necestovala a hotovo. Zadělali jsme zadní dvířka a hotovo. Tedy alespoň pro dnešek.

Účastníci: Nemo a Fanča, Medvěd, Max, Tik


čtvrtek 21. 2. 2019

Další odpoledne strávili Kobry u stavby kabibudky. Nejprve jsme sundali provizorní stříšku z igelitu. Medvěd zatím vylovil v kůlně plechy na střechu. Nemo vylezl boudičku a začal osazovat plechy První byl s přesahem, tak aby se dal ohnout. Potom jsme postupně přidali další dva, tak aby pokryly plochu střechy. Za pomoci prken jsme krajní plechy zahnuli. Dalším úkolem je instalovat zadní dvířka pro vynášení obsahu. Připravenou desku jsme přišroubovali k pantům a bylo rázem hotovo. Tik vyřízl díru pro odvodní rouru a s Nemem ji protáhli dovnitř. Zbývá poslední velký díl – dveře. Přichystali jsme panty. Podložili dveře, aby to nedrhlo a přišroubovali. Troška štelování… a je hotovo. Nakonec jsme osadili kování – vnitřní madlo, zavírátko a petlici na zámek. Hotovo. Boudička stojí.

Účastníci: Nemo a Zajda, Medvěd, Monča, Tik


středa 20. 2. 2019

Děti mají jarní prázdniny a tak jsme se mohli vrhnout na boudičku i v době, kdy se normálně konají schůzky. Dnes také dorazila separační vestavba našeho záchůdku. Ale o tom později.

Odpoledne jsme se vrhli do stavby boudičky. Vylovili jsme z kůlny připravené díly. Vyvrtali jsme díry pro hmoždinky, které ukotví budku v podkladu. Postavili jsme boční stěny a spojili je trámky. Osadili jsme horní část zadní stěny. Už to začíná vypadat jako budka. Posledním dnešním počinek byla střecha. No vida a už tam ani nebude pršet. Provizorně jsme ji zakryli ještě igelitem. Střešní krytina přijde na řadu zítra.

Účastníci: Nemo a Zajda, Medvěd, Monča, Tik


čtvrtek 14. 2. 2019

Dnes pokračujeme na výrobě kadibudky. Nemo dovezl další OSB desky, tak jsme mohli nařezat desky na zadní stěnu. Vylovili jsme zbylý plech ze střechy a připravili z něj kusy na střechu. Všechno jsme ke konci uložili do kůlny. Tak zase za týden.

Účastníci: Nemo, Medvěd, Monča, Tik


čtvrtek 24. 1. 2019

V pondělí Nemo přivezl OSB desky pro pokrytí stěn naší boudičky. Ve čtvrtek jsme zahájili proces pokrývání stěn. Nejprve jsme pokrývali pravou a levou stěnu. Když to bylo hotovo, cvičně jsme boudičku sestavili, abychom si vyměřili další části. Pokračovali jsme zhotovením podlahy. Nakonec jsme nařezali desky pro střechu. Smluvili jsme se, že na střechu použijeme zbylý plech po opravě střechy klubovny.

Účastníci: Nemo, Medvěd, Monča, Tik


čtvrtek 17. 1. 2019

Dneska jsme trošku v oslabení, ale to nám nebrání v tom, abychom pokračovali ve výstavbě. Dnes budeme ukládat na místo betonové podklady na kterých bude naše boudička stát. Ty se nám válí za kůlnou. Nemo přinesl digitální vodováhu a za její pomoci jsme vyměřili rovinu. Odkopali jsme přebytečnou zeminu a podklady uložili na místo . Tím dneska práce na budce končí.

Účastníci: Nemo, Monča, Tik


pár schůzek před tím

Pár schůzek před zahájením venkovních prací jsme připravovali části  konstrukce kadibudky tak, abychom je mohli venku jen sesadit dohromady. Tak se vymýšlelo, jak to vlastně bude, řezaly latě a spojovaly do požadovaných tvarů. Usilovně se vymýšlelo jaké bude vnitřní vybavení.

Účastníci: Nemo, Medvěd, Monča, Tik

sesmolil Tik


Fotogalerie 2019_01 výroba kadibudky od Tika a Nema