Příprava výstroje P550

Je zima. Sněží. Už po druhé jsem dnes odhrabával sníh z cestiček. Z teploučka chalupy pozoruji ptáčky, jak se slétávají ke krmítku. Mohlo by se zdát, že kapitán odpočívá v teploučkém brlohu a čeká až jaro ledy povolí. Ale chyba! Kapitán nečeká až se jaro zeptá, co dělal v zimě…

středa 20. 3. 2019

Je středa před chvílí skončila schůzka Mečounů. Douklidil jsem v klubovně a vyrazil domů. No domů… Doma jsem vyzvedl lodní lak a vydávám se do naší skoro loděnice. Na cestu mi svítí měsíc skoro v úplňku. Otvírám vrata, rozsvěcím velkou lampu a dávám se do natírání lubových latí. Na zítra by mělo být všechno připraveno. Chvíli to zabralo. Když je hotovo odebírám se zase domů, kde v místní dílně pokračuji v natírání prkýnek na lavičky. Už mám docela hlad… O půl desáté se dostávám konečně domů. Ještě spočítat šrouby a zítra to všechno sehnat.


březen

Nemo začátkem března ohobloval prkna na lavičky. Na schůzkách probíhá jejich natírání, tak aby se daly snadno smontovat a osadit.


únor

Mezitím, co byly v únoru natírány podložky lubové latě lodním lakem, sháněli jsme latě z borovice. No nelehký to úkol. Nakonec jsme skončili u latí ze smrkového dřeva. Nechali jsme si je rovnou ohoblovat v truhlárně na míru, abychom s tím v takové délce neměli moc práce.


sobota 26. 1. 2019

Za sněžení a mrazu vyrazil na chalupu, aby připravil opěrky lubové latě pro naši novou loď. S tátou nařezali z darovaných zbytků fošen borové špalíčky. V teploučku chalupy namalovali šablonu a začali vyřezávat požadovaný tvar. Sami byli překvapeni, že dvě desítky kusů trvaly opracovat celý den. Večer odnášeli opěrky domů, kde je bude potřeba natřít.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2019_01_26 Příprava výstroje P550 od Tika