Maxičky, Čárový pochod

O druhém březnovém víkendu se pravidelně koná Čárový pochod, který má za úkol zkontrolovat hraniční kameny, jestli si je jedna nebo druhá strana někam neposouvá. My se ke skupině od Společnosti pro přepravu ročních období připojujeme až u převisu. Chodíme totiž kontrolovat naše tábořiště…

sobota 9. 3. 2019

V sobotu ráno jsme se sešli naproti muzeu na zastávce autobusu směr Maxičky. Chvíli jsme čekali než přijel zelený autobus a vyvezl nás na Maxičky. Od zastávky jsme se vypravili na tradiční několika kilometrovou trasu do našeho tábořiště. Cesta ubíhala příjemně, velcí řešili více či méně důležité věci a děti naháněli Anee, Kšandyho fenku.

Při vstupu do prostoru tábořiště nás trošku omývalo, protože lesníci zde skladují natěžené dřevo. Těžilo se i v těsné blízkosti tábořiště. Velcí kluci okoukli tábořiště, zmapovali co bude potřeba opravit, zkontrolovali sklep. A vyrazili jsme dál.

Naše cesta směřovala k převisu. Cestou jsme se zastavili u studánky, kde jsme okusili vodu. Znamenitá, jako vždy… Dál jsme pokračovali lesem. Každý měl za úkol nasbírat nějaké větvičky na oheň. K převisu jsme museli přejít přes chatrnou lávku. Na místě už byla  hojná společnost a oheň plál. Někteří už měli upečeno. Odložili jsme si batůžky, chvíli počkali než se uvolní místo u ohně. Zatím jsme si alespoň našli klacíky na opékání. Mezitím se dostavili „dostiháři“ z Čárového pochodu, kteří snědli něco málo ze zásob a hned zase pokračovali dál. V klidu jsme si opekli buřty. Potom jsme posbírali věci a vyrazili dál.

Úzkou průrvou mezi skalami jsme se vyškrabali nahoru a směřovali k hranici. Podél hranice jsme ťapali až k České bráně, kde jsme se odklonili od cesty a pokračovali podél Klopotského potoka. Tady se cesta stala zábavnější. Podle situace jsme museli přeskakovat potok, abychom mohli pokračovat dál v cestě. Zároveň se stala o něco víc romantickou, protože k přírodě je tady opravdu blízko. Na závěr jsme se dostali na pěšinu vedle potoka, která nás dovedla až k jezírku s vodopádem. Chvilku jsme tady pobyli.  Odsud svižnou chůzí valíme k nádraží, abychom stihli vlak do Děčína.

sesmolil Tik

Účastníci: Šimon, Matyáš, Janča, Fany
Nemo, Medvěd, Monča, Tik, Kšandy s Anee (Bernský salašnický psice 🙂 )


Fotogalerie 2019_03_09 tábořiště Králův mlýn od Tika a Kšandyho