Ustrojování P550

Před nějakým časem dorazila naše kráska v poněkud neoděném stavu. Nebyla to chyba výroby, ale záměr. Chceme naši loďku používat víceúčelově a některé součástky se tam prostě pletou. Součástky jsme předem připravovali, aby dnes mohl nadejít den D a mohli se pustit do ustrojování…

Jak jsme připravovali díly pro ustrojení lodi se můžete dočíst v článku Příprava výstroje P550.


čtvrtek 28. 3. 2019

Poslední ustrojovací práce na nové lodi proběhly o čtvrteční schůzce Kober. Zatím co se Nemo vrtal v elektrice v loděnici, tak Tik s Mončou přivázali donatřené lavičky k lubové lati.


sobota 23. 3. 2019

Dneska jsme se po ránu sešli u naší skoro loděnice. Vytáhli jsme ven vozejk. Sundali pramici a posadili ji na židle, aby se nám s ní dobře pracovalo. Nemo s Medvědem se vrhli na druhou lubovou lať. Medvěd sázel podkladové špalíky, Nemo vrtal a šrouboval. Tik přibrušoval špalíky. Potom se kluci s Honzou dali na vyrábění laviček na míru. Vyměřili prkýnka, zkrátili na potřebnou délku, zabrousili do správného tvaru, aby si hezky sedly do lodi. Tik mezitím opatřil vlnolam původní pramice i té nové názvem lodi, abychom si je nepletli při instalaci na loď. Náhle nám chyběli šroubky, tak pro ně Tik vyrazil do města. Když se vrátil, kluci měli připravené lavičky, provrtané díry na vlnolam a Medvěd přibrušoval kulaté díry pro vratové šrouby. Tik vyměřil místo pro jméno lodi a přilepil jej. Jméno je zatím tajné, ale brzy se o něm dozvíte. Křtít loď budeme za týden. Poslední zkouška přední lavičky a je hotovo.

Fany a Zuzka mezitím lítali kolem na kolech, nebo pletli gumičky. Měli jsme už docela hlad, tak jsme dostali teplý guláš, který uvařila Tikova mamka. Odpoledne jsme pouklízeli věci a zavřeli loď zase do loděnice.

Kapitán někde v mezičase: „Kluci, já bych jel na vodu, až bych brečel. Nepojedeme to hned někam prubnout?

Účastníci: Medvěd, Nemo, Tik a Honza
Fany a Zuzka


čtvrtek 21. 3. 2019

Dnešní schůzka Kober se přesunula do loděnice, kde jsme začali pracovat na ustrojení naší nové pramice P550. Nemo s Mončou nejprve vyměřovali linku podle které usadíme lubové latě (teď tedy ještě netuší, že to bylo úplně k ničemu). Medvěd s Tikem zatím zkrátili pětimetrové latě na potřebnou délku. Vyzkoušeli jsme jestli se vejdou do lodi. A vlezly. Bezva.

Dál na latě vyměřili rozteč podpěrek a Nemo podle toho vyvrtal díry do lati. Tak jdeme na to. Vložili jsme lať do lodi, dali jsme tam první podpěru a… safra. Ono to tam úplně nepasuje. Trošku propadáme zoufalství a voláme Hvězdáře z Prahy. „To musíte kluci ubrousit podle tvaru lodi“ Tak jdem na to. Podkladové špalíky jsme podle potřeby ubrousili a pomaličku nám přibývaly na lodi. Končili jsme pozdě večer a jednou lubovou latí hotovou.

Účastníci: Monča, Medvěd, Nemo, Tik
Zajda, Fany a Zuzka

sesmolil Tik


Fotogalerie 2019_03_21 Ustrojování P550 od Tika


Děkujeme vám za paracordovou šňůru, se kterou jsme přivázali lavičky k lubové lati.