Jablonecká regata

V sobotu jsme vyrazili do Jablonce očíhnout konstrukci takeláží na skautských pramičkách. A přivezli jsme si i něco domů…

 

Cesta na Jabloneckou regatu je naplánována už nějakou dobu, takže nebylo o čem přemýšlet. Navíc se tak před dvěma – třemi týdny naskytla super příležitost k nákupu stěžňových profilů. HKVS nabízel profily při vyzvednutí na Třech jezech o tisíc korun levněji. No nekupte to… Tak jsem vzal rovnou dva. Na jezech jsme sice nebyli, ale vyzvednutí bylo domluveno s Vaškem z Brandýsa. Jablonecká regata pak byla skvělou příležitostí k předání.

sobota 5. 10. 2019

Brzy ráno vyzvedl Nemo Tika s Ájou. Společně se vydali do Jablonce nad Nisou. Cesta ubíhala dobře a rychle. Při příjezdu do Liberce zjistili, že mají dost času, tak se zastavili na benzínce na kafe a čaj. No asi je jasné čí byl ten čaj, že jo. Před zahájením regaty jsme dorazili k jablonecké přehradě. Nafotili jsme si takeláže závodních lodí, abychom omrkli, jak to mají jinde a zjistili nějaké vychytávky. Potom jsme se odebrali na místo startu, poklábosili s organizátory a vyčkali na start první kategorie.

Nemo potřeboval ještě něco zařídit pracovně v Desné, tak jsme si udělali ještě výletík do Desné. Omrkli jsme potřebný železniční zářez a zase spěchali zpátky do Jablonce.

Tady jsme vyzvedli stěžňové profily, rozloučili se s kamarády a vyrazili domů. A je to. Éra plachtění v Trojce právě začíná…

sesmolil Tik


Účastníci: Nemo, Tik s Ájou


FOTOGALERIE od Tika a Nema