Ústřední sraz kapitánů

Aby těch sněmů nebylo úplně málo, pokračujeme v krasojízdě. Dalším volebním sněmem byl ústřední sraz kapitánů VS v Pardubicích, na který vyrazil Tik s Šéfkou.

V pátek se nedělo nic dramatického, byli jsme rádi, že jsme dojeli. Než jsme se ubytovali, tak už na baráku nebyl skoro nikdo. Vyrazili jsme do nedaleké čajovny.

sobota 9. 11. 2019

Sobotní dopoledne se neslo duchu předsněmovních diskusí na témata – Kodex dospělých, Idea vlčat, světlušek a žabiček a skauting za 10 let. Debatovalo se na třech frontách a ve dvou blocích za sebou, aby se kapitáni a kapitánky mohli vyjádřit k daným tématům a poslat podněty na Valný sněm Junáka.

Odpoledne bylo o něco zajímavější. Zhruba sedm desítek delegátů se sešla k volbě nového hlavního kapitanátu. Rokovalo se delší dobu a rozprava byla plná zvratů. Nakonec byl zvolen staronový hlavní kapitanát ve složení:

David Svoboda (Cedník) a Eliška Čapková Ebelová – Šišule
hlavní kapitán VS a zástupkyně hlavního kapitána

Jan Fischer (Hvězdář), Jana Karaová (Kulda), Matiáš Ebel (Decibel), Klára Klinderová (Škvrně)
volení členové okresní rady

Revizní komise je nově ve složení:
Roman Patočka (Čajíček), Hana Dejmková (Bobr), Vojtěch Žižka


Po volbě se Tik spolu s dalšími čtyřmi kapitány odebral do dílny, kde začali pracovat na výrobě knihy. Večer se konal oslavný bál na počest nově zvoleného kapitanátu (ba ne, koná se každý podzim, ale dostal jsem vás, že…)

neděle 10. 11. 2019

V neděli dopoledne Tik pokračoval ve výrobě dílů na kormidlo a Šéfka se absolvovala přednášku na téma fyziologie dítěte v souvislosti s vodáckou činností a prohlídku skautké vodácké klubovny. Po závěrečném zakončení a obědě jsme se všichni odebrali domů. Tak zase na jaře.

sesmolil Tik