KLŠ VS – zkouškový víkend, tři jezy

Poslední část kapitánské lesní školy je tady. Nabyté znalosti a dovednosti budou před komisí náležitě prezentovány a potom možná budete kapitány…

pátek 28. 9. 2012

V pátek ráno jsme se odebrali na Císařskou Louku, kde jsme dostali poslední instrukce a nezbytné vybavení. Koště? Na co bude potřeba koště? Pak jsme na raftu s motorem vyrazili na jednotlivé jezy. Naše parta (Tik, Vašek, Tonda) dostal za úkol strážit „Jiráskárnu“ – první jez. Před jezem jsme vytáhli motor z vody a hle jen jedno pádlo. No tak zapádlujeme koštětem. Jez jsme spluli a zespodu jsme se vyškrábali na pravou kozu. Aha. Tak na tohle je koště. Nejprve bylo nutno odstranit nánosy ptačího trusu, aby si člověk hned nenamlátil až mu po lejnu sklouzne noha 🙂 Pečlivě jsme zapisovali projíždějící posádky a starali se o Bastíka. Nakonec závodu bylo volné splutí. Každý kdo se přihlásil, mohl sjet přes tři pražské jezy. Hele, támhle jsou první. A další… za chvilku byla Vltava plná lodí. A tak jsme čárkovali a čárkovali… Zachytili jsme několik zvláštních plavidel – 2 waterboardy, 1 aquazorb, 3 papírové loďky, katamarán a 2 kachničky. Když všichni projeli, tak jsme se zase za pomocí raftu přesunuli do cíle, kde jsme zbaštili párek a pouklízeli pár věcí. Po návratu na základnu na Křížku jsme se pustili do vyplňování prvních testů pro složení kapitánky. Večer grilovačka pro pořadatele 3 jezů.

od Tika


sobota 29. 9. 2012

V sobotu jsme se věnovali převážně zkouškám ke kapitánské zkoušce. Odpoledne jsme ještě vyrazili do bazénu na Suchdol, kde jsme zkoušeli ještě plavání, záchrany, potápění… Na základně Tik s Tondou přichystali večeři s malým zpestřením (no co asi budeme dělat s takovou hromadou vařených brambor, tak si je opečeme). Trvalo to asi do 23. Večer jsme zakončili hraním na kytaru.


neděle 30. 9. 2012

V neděli ráno už nezbylo nic jiného než pouklízet základnu, prolítnout zpětnou vazbu (jsem rád, že Fiždi nejhezčí záčitek byly Husličky v lomu. Rádo se stalo). Společná fotka a pak domů…
… ještě ne. Poslední zůstavší zašli ještě společně do hospůdky na Kofolu, abychom to „zapili“ 😀

sesmolil Tik

Účastníci: Tik (za Trojku), Tonda, Fialík, Blumík, Fík, Pampa a Honzík, Evka, Chiaksee, Kaskadér, Vašek, Don, Citry, Myšák, King, Sekki, Plejtvák, Lůča, Fižďa, Kulda, Cvalda, Danielka a Bastík… snad jsem nikoho nezapomněl.


Fotogalerie  2012_09_28 Přes 3 jezy od Tika
Fotogalerie  3. jezy – zkouškový víkend od KLŠ VS