Plavení jara

Ráno jsme se sešli na nádraží. Vlakem jedeme do Ústí nad Labem – Střekov. Z nádraží se přesouváme ke zdymadlu, kde nás čekal Tik s lodí a jeho taťka s vozíkem a vestami. Bereme vesty a pádla a přesouváme se na vodu.

Krátce před půl jedenáctou všechny lodě přesunují do plavební komory. Pan Drahoš ze Společnosti pro přepravu ročních období informuje účastníky o organizaci a úskalích plavby. Provádí tradiční úlitbu labským vodníkům. Mezitím klesá voda. Za nedlouho se otevírají dolní vrata plavební komory a my vyplouváme.

Proplouváme Ústím a pokračujeme až do Velkého Března, kde si dáváme svačinu. Tady se od nás odpojil strýc a bratranec Zipa, kteří si chtěli vytvořit náskok, protože jsou prý pomalí. Ke konci naší svačiny přijel nějaký cyklista s informací, že dole po proudu se cvaknul zelený gumák. A safra. To jsou naši dobrodruzi. Okamžitě uklízíme svačinu a vyrážíme na pomoc. Cyklista nás doprovázel až k místu nehody. Zde už nikdo nebyl, ale posádka je prý mokrá, ale v pořádku. Horší je to s vybavením, které se nepodařilo zachránit. Pokračujeme tedy v plavbě dál. Cestou jsme vylovili děravý člun. Do Děčína jsme dorazili první. Na Starém Městě jsme počkali na ostatní.

Celá flotila potom společně doplula pod děčínský zámek, kde jsme kolem 16 hodiny vypustili jaro. Posledním úkolem bylo vyčistit loď a naložit ji na vozík.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2017_03_25 plavení jara od Tika

Fotogalerie 2017_03_25 plavení jara – P. Buriánek od pana Buriánka

fotografie v článku Děčínského deníku http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/foto-video-jaro-je-tu-do-decina-priplulo-po-labi-20170326.html


Účastníci: –