Regata Brandýs nad Labem

V pátek odpoledne jsme se sešli na nádraží, abychom vyrazili na další závody vodních skautů, tentokrát do Brandýsa nad Labem. Přestup v Ústí nad Labem, jsme zvládli bez problémů. Vlak nás vysadil ve Staré Boleslavi… Do nedalekého Brandýsa jsme dojeli autobusem. Chvilku jsme v centru bloudili, ale nakonec jsme správnou cestu našli. Po příchodu k loděnici jsme  se přivítali s místním skauty a šli si postavit stan. Večer jsme seděli u ohně, opékali se buřty, hrálo se na kytaru a zpívalo.

Ráno mě probudilo vycházejíc sluníčko. Pod širákem se spalo výborně. Kluci ještě dlouho pochrupkávali. Kolem osmé už byli všcihni na nohou. Přichystali jsme si snídani. Za nedlouho přivezl Nemo loď a maminka přivezla Tlapku. Tlapka má na noze sádru, ale chtěl závodit za každou cenu. Během ranního nástupu, vysvětlil Vašek, kapitán oddílu z Brandýsa, pravidla. Těsně před první rozjížďkou pokřtili skauti z Retry Brandýs své nové pramičky, které si postavili vlastními silami.

Následovala první rozjížďka vlčat a žabiček. Ze startu vyrazilo do boje 10 lodí. Naše loď skončila mezi prvními. Mladší teď měli přestávku, protože následovala katagorie skautů a skautek. Čas jsme využili k malé svačince. Při druhé rozjížďce jsme skončili až v druhé polovině startovního pole. Nějak nám vázly rozjezdy. Popojeli jsme kousek proti proudu a něco málo potrénovali. Během přestávek se o nás starala Tlapkova maminka, která dovezla buchty. V druhé pauze jsme stihli o oběd. Třetí rozjížďka dopadla zase docela dobře.

Po třetí jízdě jsme pobalili věci, naložili potřebné věci na auto a my mohli vyrazit na prohlídku místního zámku. Prohlídka byla moc fajn. Po návratu ze zámku proběhl nástup s vyhlášením výsledků. Skončili jsme na výborném třetím místě. Pak nezbylo než pobalit poslední věci, rozloučit se a vydat se na cestu domů.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2017_06_03 BSB regata Brandýs nad Labem
3.6.2017_ČaŽ_BSB_Regata_Brandýs_nad_Labem od 2. oddílu vodních skautů Mostek


Účastníci: Nejdeto, Šimon, Tlapka, Zip, Tik
Vašík s Tlapkovou maminkou (děkujeme za fandění a fotografování)
Nemo, Vlaďka, Zuzka a Fany (děkujeme za dovoz lodě)