Odvoz léta do Němec

Ráno jsme se sešli na Starém Městě. Připravil jsme loď k vyplutí. Společnými silami ji odnesli do vody a nalodili se. Vypluli jsme pod zámek, kde jsme se zúčastnili společného zahájení a focení. O desáté všichni vyplouvají…

Po proplutí pod Tyršovým mostem a přes Hegr se zastavujeme v Loubí v přístavu. Obdivujeme krásu remorkéru Beskydy. Musíme ale pokračovat dál, aby nám ostatní neujeli. Cestou do Dolního Žlebu jsme zastavili, abychom natrhali květiny na věnec. Všechny posádky zastavují u sochy sv. Vojtěcha, patrona plavců. Pokračujeme dál do Žlebu k přívozu. Tam jsme zakotvili a čekali na příjezd ostatních posádek. Tady bývá tradičně zastávka na svačinu. Posádky nás však minuly a pokračovali dál. Později jsme zjistili, že vlastně jen o hospodu dál. Dali jsme si lehkou svačinu a vyrazili dál, abychom ostatní dohnali.Což se ukázalo jako zbytečné. Dopluli jsme tedy do Hřenska. Tady jsme se pořádně nadlábli a počkali, až nás ostatní dojedou.

Společně jsme pokračovali labským kaňonem do Bad Schandau. Cestu nám občas zpestřily vlny od přijíždějících lodí. V lázeňském městě jsme se všichni shromáždili a my jsme dostali za úkol vhodit věnce léta do řeky.  Tak tedy sbohem léto 2017. Nejdeto s Tlapkou vhazovali věnce do řeky.

Z centra jsme dopluli k nádraží, kde nás vyzvedl Tlapkův tatínek a odvezl nás domů.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2017_09_30 odvoz léta do Němec
Fotogalerie od Karla na Facebooku


Účastníci: Nejdeto, Tlapka, Zip, Fany a Nemo, Tik
Karel
a spousta dalších vodáků