Napříč Prahou přes tři jezy

Odjezd do Prahy jsme zahájili nakládkou lodí a mužstva PTP ve složení Honza, Aja, Zajda. Nato mě vyložili u nádraží, kde jsem vyčkal příchodu závodní posádky. Cesta proběhla v poklidu, jen

čtvrtek 27. 9. 2018

jsem letos zvolil jinou cestu než jsou kluci zvyklí a tak jsem cestou odpovídat na mnoho dotazů „Už tam budeme?“. Vůbec všechno bylo v klidu i vlastně i závod. Mužstvo zalezlo do hajan samo už v půl 10.

pátek 28.9. 2018

Ráno jsme vstali brzy a na startu jsme byli také brzy. Celou frontu na startovní číslo jsem předběhl taky v klidu, protože mi Tik poslal všechny podklady a já tak byl jeden z málo kdo znal kód posádky a tak jsem šel hned na řadu. Start probíhal přesně podle dispozic až do doby startovního výstřelu. Po prvních 10 vteřinách, kdy jsme ještě drželi s ostatními loděmi startovní řadu jsme se začali v pořadí propadat. Za prvním jezem jsem ještě viděl vedoucí loď a to už byla dost daleko… po zbytek plavby jsme se drželi na chvostu. Všechny jezy jsme sjeli snadno, necvakli jsme se a díky lehkosti naší lodi jsme vlastně nic nenabrali. Pod Staromákem jsem vydal rozkaz k vylévání, ale ukázalo se, že není co a tak jsme jeli dál. To už jsme honili jen jedinou loď co byla v dohledu před námi…a dopadlo to zoufale. Kluci na pravé straně (Zip a Fanda) celou cestu tajně šetřili síly a vydávali vzdechy jako kdyby měli právě umřít. Když však před cílem zavětřili možnosti dojet před výše zmíněnou pronásledovanou lodí, opřeli se do pádel a podařilo se jim stočit  mi loď a stíhanou loď jsme nechtěně tarasovali. Byla to slušná ostuda. Nicméně Hradečtí Žraloci to vzali s humorem a také jsem se jim omluvil. Když jsme vytáhli loď a donesli ji k vozíku, dorazily PTP a pomohli nám s převlečením a nakládkou. Kluci se najedli a rozhodli, že na vyhlášení tohoto našeho nezdaru déle servávat nemusíme a tak jsme šli na vlak. V DC jsme byli okolo půl 5. Zajda s Honzou uklidili loď a pak jsem je zastihl na jídle.

sesmolil Nemo


Fotogalerie


První náhled (autoři uvedeni u fotografií)

Start závodu (autor Bára Šocová – Semi)
Start závodu (autor Gabriela Pavlčková – Gabča)
Břehy a mosty
(autor Petr Kalousek – Robinson)
Šítkovský jez (autor Václav Prouza – Vašek)
Staroměstský jez (autor Vojtěch Urbánek – Vojta)
Plavidlo záchranářů pod Staroměstským jezem
(autor Petr Váňa – Petr)
Helmovský jez (autor Michal Janata – Kalich)
Helmovský jez (autor František Kopecký – Mravenec)
Dojezd co cíle (autor Bára Šocová – Semi)
Cíl a vyhlášení (autor Michal Janata – Kalich)
Cíl a vyhlášení (autor Gabriela Pavlčková – Gabča)
Start, břehy a cíl (autor Dalibor Bambas – Dalibor)

Před prvním a kousek za druhým (autor Martina Křenková)
Start závodu (autor Kajousek)


Účastníci:  Zip, Nejdeto, Tlapka, Šimon a Nemo jako závodní posádka 385
Zajda, Ája, Honza