Kotorský závod

V neděli nás čeká první závod vodních skautů v letošním roce. Vypravili jsme se tedy do Liberce, abychom se zúčastnili skautského klání nejen v pádlování na pramicích P550.

sobota 27. 4. 2019

V sobotu v odpoledních hodinách jsme se vypravili do Liberce. Cesta ubíhala příjemně, jen jsme museli kvůli výluce kus jet autobusem. U nádraží jsme si koupili jízdenky na tramvaj a bus. Trošku jsme tam okupovali automat na jízdenky. Tramvají jsme se dopravili na centrální zastávku Fügnerova.  Našli jsme si odkud jede bus a … „Tiku, já bych potřeboval čůrat…“ A safra. Záchod, kde tady… hele obchoďák. Jdeme tam. Takhle daleko jsem záchody snad v životě neviděl. Nachodili jsme tak půl kiláku něž jsme došli k záchodům. Zpátky jsme běželi, abychom stihli autobus.

Do klubovny jsme dojeli na pohodu. Čekala na nás Fižďa s klíči. Uložili jsme si věci do pokoje a šli do kuchyňky připravit si večeři. Po večeři jsme šli ještě na krátkou procházku. Hlavně k zastávce, abychom věděli v kolik jede ráno autobus. Ještě jsme se zašli podívat k nedalekému kostelu, jak jej opravili. Ještě loni byl schovaný pod lešením. Vypadá moc hezky. Po návratu do klubovny jsme se uložili ke spánku.

neděle 28. 4. 2019

Je časné nedělní ráno. Tik pomalu všechny budí. Vstávání jde z tuha a dost trvá. “ Nezapomeňte, že chcete stihnout ten autobus!“ Za chvíli se přesouváme do kuchyně na snídani. V klídečku snídáme a potom v klídečku začínáme uklízet. Ani za neustálého popohánění Tikem se nepodařilo ranní autobus stihnout. Ještě že přehrada není zase tak daleko. Abychom stihli být včas na registraci, museli jsme zvýšit tempo. Prosvištěli jsme přes část města a podél břehu přehrady a stihli jsme to. Na místě už čekali naší příznivci…

Tik zašel dokončit registraci posádek. Máme jednoho člena navíc a tak musíme vymyslet, jak s tím naložíme. Tik nejprve vybral Matyáše, který by závodil s jinou posádkou. Tomu se to ale moc nelíbilo. Tedy vlastně vůbec. Nastal tedy čas pro všechny, abychom vymysleli co s touto situací. Zip nakonec rozhodl, že se bude losovat. Los padl na Vašíka. Mezitím kormidelníci byli na poradě k závodu. Vašík z toho byl smutnej, ale to ještě netušil co ho čeká.

Startoval s vlčaty s Hradce o něco dříve než my všichni ostatní, a tak jsme ho hlasitě podporovali společně s hradeckým oddílem. O několik rozjížděk později vyrazili na svůj první závod na pramicích Kosatky doplněné Matyášem. Pádlovali ze všech sil, ale přehrada byla hodně dlouhá. Při obrátce zpátky jich rychle ubývalo. Jako poslední vyrazili na trasu závodu Rejnoci poprvé v kategorii skautů.

Kosatky po návratu z plavby vyrazili plnit další disciplíny závodu. Nejprve hod házečkou. Moc to nešlo, ale vše zachránil hodem Tik, která trefil cíl a i přehodil. Další disciplínou byla střelba vzduchovkou, tady jsme si nevedli úplně špatně. Terč jsme zasáhli více jak ve 2/3 střel. Po střelbě Kosatky vyrazili na tajnou disciplínu. Jeden člen posádky měl na prkně obeplout bojku. Úkolu se zhostil Matyáš a povedlo se v limitu. Poslední částí byla orientace v mapě, která se konala naproti na kopci za přehradou. Ta se také povedla. A teď zpátky a na oběd, který připravili Almarky (tedy naše maminky).

Mezitím někde hluboko v lesích běželi Rejnoci orientační běh. Maminky se u oběda strachovaly, že je půjdeme hledat. Tik je uklidňoval, že závod podle organizátorů trvá nejméně hodinu a ta ještě neuběhla. Už bylo pomalu i po časovém limitu a Rejnoci pořád nikde. Vyčkáváme. Všichni jsme už byli trošku nervózní, když se na protějším kopci objevili postavičky. Byli to naši hoši a všichni.

S disciplínami závodu jsme se porvali, jak to jen šlo. Nikdo z nás neočekával žádné fantastické umístění, protože většina členů posádek jela poprvé a nebo poprvé ve vyšší kategorii. Máme na čem pracovat, to zase ne že ne, ale jinak bych řekl, že se nám povedlo.

No a jaké že jsou výsledky?
4. místo Vašík společně s Hradeckou posádkou
REJNOCI 5. místo – Čudlík, Zip, Šimon, Tlapka K: Nejdeto
KOSATKY 6. místo – Bára, Fany, Zuzka, Matyáš, K: Tik

Nejlépe tedy dopadl Vašík, kterého jsme zapůjčili hradečákům. Oni ho za odměnu poslali pro diplom. Po závěrečném nástupu jsme naložili maminky, posbírali svoje fidlátka a vyrazili na nádraží.

sesmolil Tik

Účastníci: Vašík
posádka žabky: Bára, Fany, Maty, Zuzka, K: Tik
posádka skauti: Čudlík, Šimon, Tlapka, Zip, K: Nejdeto

Nemo,
servis team ALMARKY: Bára, Hanka, Radka, Vlaďka
a další fanoušci našich posádek


Fotografie od Tika, Nema a maminek

Fotogalerie Kotorský závod 2019 od Flotila Liberec