Městská hra 13 klíčů

Po roce jsme se opět sešli u městské hry 13. klíčů, která rozvíjí znalosti nejen o historii našeho krásného města. Jak se účastníkům vedlo? Podívejte se…

sobota 13. 10. 2018

V sobotu ráno jsme se sešli v klubovně ve Dvořákovce. Kolem deváté hodiny nás Tik přivítal a vysvětlil pravidla hry. Následně rozdal sady šifer. Týmy se rozeběhli, každý do svého koutku. Na smluvený signál se všichni dali do luštění. „Teď!“ Trhání obálek a čilý ruch. „To je mřížka. To je směrovka! Dej to sem, prosim tě…“ ozývalo se z různých koutů klubovny. Mozkové závity se žhavily tak intenzivně, že bylo potřeba vyvětrat, aby se nepřehřály. Týmy postupně odevzdávali výsledky svého snažení ke kontrole. Pokud bylo vše správně vyluštěno, dostaly další obálku.

Na obrázcích se vyskytovaly fotografie starého Děčína. Město se ale postupem času proměňovalo. Dokáží týmy správně všechna místa najít a vyfotit si společné selfíčko?

V půl jedenácté opustil klubovnu poslední tým. V ulicích města se teď odehrávaly dostihy. Najít to správné místo, vyfotografovat se a pokračovat zase o obrázek dál. Takhle navštívit 13 stanovišť. Nebyl to úkol věru snadný. Kolem 14 hodiny už na týmy v klubovně čekal Tik a nikdo na obzoru. Těsně před vypršením časového limitu na nahrnuly do klubovny téměř všechny skupiny. Tik si zaposoval čas příchodu a následně vyzýval k předložení dokumentačních fotografií. Některým se podařilo navštívit a vyfotit úplně jiná místa, ale i to k soutěži patří.

Krátce po půl čtvrté jsme se dostali k vyhlášení výsledků:

Kategorie vlčata a světlušky:

  1. Foxíci – Zorka, Soňa, Julie, Eliška, Naty
  2. Píďalky+2 – Emma, Pavla, Apo, Zoe, Alžběta, Julie
  3. Mečouni – Janča, Nejdeto, Šimon, Tlapka, Vašík, Zip
  4. Tygři – Adam, Kuba, Jáchym, Víťa, Jindra

Kategorie skauti a skautky:

  1. Prostě ježci – Radim, R. A., Štěpán, Ondra
  2. Bor…. – Lucka, Eliška, Áďa, Marika
  3. Trollové – František, Vašek, Honza, Tobiáš, Radim, Matouš
  4. Pampelišky – Danda, Eliška, Emma, Hanka

sesmolil Tik


Fotogalerie 13 klíčů – 13.10.2018 od Majdy


Účastníci: Janča, Nejdeto, Šimon, Tlapka, Vašík, Zip, Nemo
a dalších 35 účastníků ze Stopy a jejich doprovody