Plavení jara

Letos jsme se poprvé zúčastnili plavení jara do Děčína. Akci pořádá společnost pro přepravu ročních období a jako vodní skauti si to nemůžeme nechat ujít.

sobota 24. 3. 2012

Tak jsme se vypravili na první plavbu pod hlavičkou oddílu. Akce se sice koná již po několikáté, ale my jsme tu nováčci. Vlakem jsme přesunuli do Ústí nad Labem. Sem nám auto dovezlo zapůjčený raft. Ten jsme nejprve nafoukli a připravili si ostatní věci na plavbu. Přenesli jsme raft k vodě. Tady už bylo několik dalších plavidel. Vyhledali jsme organizátory, zaplatili symbolické startovné a nalodili se. Vyčkali jsme zahájení.

Celá plavba započala vplutím do střekovské plavební komory. Tady předseda spolku pronesl oslavnou řeč.. Odlil labským vodníkům trošku rumu, aby nechali vodáky na pokoji. Potom se otevřela velká dolní vrata a my mohli vyplout na dolní tok řeky Labe.  Pluli jsme tokem řeky Labe skrz centrum města Ústí nad Labem. Pokračovali jsme přes okrajové části až do Velkého Března, kde byla zastávka na občerstvení. Většina odešla do nedaleké restaurace Tivoli na oběd. My jsme na místě hlídali lodě.

Odsud jsme pokračovali do Děčína na Staré Město, kde jsme na sebe počkali, aby konvoj lodí společně doplul pod zámek. Po slavnostním příjezdu pod zámek jsme vytáhli lodě na břeh a společně se členy spolku jsme vypustili letošní jaro.

Zapsal Tik


Účastníci: Nemo, Jack, Evžen, Hobit, Max, Kosmos, Tik


Fotografie od Tika, Marušky a Petra