Oprava střechy na klubovně

Naší střechou trošku zatékalo do klubovny, proto jsme se dali do opravy. Na střechu jsme položili perlinku a zalili jí gumoasfaltem.

neděle 2. 9. 2012

Na střechu jsme se vrhli s kuráží Kobrám známou. Ovšem hned při otevření prvního barelu nás čekalo nemilé překvapení: nátěrová hmota je přemrzlá a tak ji nemůžeme použít. Takže otevíráme i zbylé a jsme rádi, že můžeme začít. Pokládáme perlinku a makáme. Pokrývači by z nás měli asi radost, ale celkem to jde. Špinaví jsme to se musí nechat. Bohužel jsme stihli udělat pouze cca 2/5 střechy, než došla hmota. Takže uklidit a konec. Musíme to příště dodělat.

Účastníci: Nemo, Tik, Wodník, Vlaďka a Františka

Fotografie od Wodníka


pátek 7. 9. 2012

Dneska jsme se sešli na naší pravidelnou družinovku trochu dříve, abychom dodělali kompletně první natření střechy. Nemo přišel s nápadem to natírat stěrkama z lina. Byl to prvotřídní nápad, protože nám o dost usnadnil práci. Zbývající část střechy šla jako na drátkách a za bezmála hodinu jsme měli hotovo. Ten „humus“, kterým jsme to natírali, má jednu podivnou vlastnost: dostane se vám i pod triko a ani to nevíte. Pak jsme poklidili, omyli nářadí, chvíli pokecali a byl čas jít.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Tik, Medvěd a Wodník