Výprava na Kohout

Dnes jsme se vydali na výpravu na rozhlednu na Kohoutu nedaleko Benešova.

sobota 8. 3. 2014

Ráno jsme se nalodili do vlaku, který nás odvezl do Benešova nad Ploučnicí. Tady jsme se setkali s Nemem, Vlaďkou, Františkou a Zuzkou (v kočárku). Vyrazili jsme jsme po žluté směr Ploučnická vyhlídka, která je nedaleko nádraží. A zde náš čekají první rozhledy do kraje. Odsud se kousek vracíme na křižovatku s modrou, která nás dovede až k našemu dnešnímu cíli.

Hned za Benešovem potkáváme hromadu klád a tak zkoušíme závod ve zručnosti – přejití klády co nejdříve. Nejrychlejší byl Nemo (3:08 vt.) a z malých Luky (9,3). Dál jsme pokračovali do kopce. Mečouni cestou sbírali různé klacíky a čím dál tím větší. Až se nakonec rozhodli, že vezmou s sebou kládu. To jim vydrželo asi 10 metrů než zjistili, že kláda je dost těžká na to, aby se s ní táhli. Za nejrůznějšího povídání a drobných her jsme se dosápali na Kohout.

Tady jsme si dali svačinu a pak vyrazili na vrchol rozhledny. Z malé vyhlídkové plošiny je za slušného počasí nejspíš pěkný výlet, ale dnes to zase taková krása není. Inu počasí neporučíš. Pak jsme s hrůzou zjistili kolik je hodin a tak nezbývalo než svižně vyrazit dál, abychom stihli autobus ve Valkeřicích.

Poslední část jsme opravdu spěchali, což se nakonec vyplatilo. Byli jsme na zastávce dřív než bus, který nás dovezl až domů.

Zapsal Tik


Účastníci: Nemo, Vlaďka, Františka a Zuzka, Tik a Ája, Čudlík, Kuba a Luky


Fotografie od Tika FOTOGALERIE