Skautský ples

I skaut je tvor společenský. Dokáže odložit celtu, krosnu a kanady, hodit se do gala a vyrazit na ples… Výborný nápad. Jenže uspořádat ples není legrace. Do koordinace příprav se s velkou chutí pustila Mája. Té se podařilo získat pro ples opět exkluzivní nabídku prostor knihovního sálu na děčínském zámku.

sobota 29. 3. 2014

Prvním cílem plesu bylo setkání současných a bývalých děčínských oddílů, jejich přátel. Dalším cílem bylo naší společnou aktivitou podpořit nějakou dobrou věc. Po dlouhém výběru jsme zacílili na terapeutické pomůcky pro děčínský domov důchodců.

Plesu samozřejmě předcházely horečné přípravy a vylaďování programu. Skauti i skautky našeho střediska nezaháleli a secvičovali taneční vystoupení. O schůzkách vyráběli výzdobu, připravovali program, sháněli sponzory.

A pak nastal den D. 29. březen 2014. Chvilku po 19. hodině Mája s Tikem společně zahájili ples. Po kratičkém úvodu následovalo předtančení roverů a rangers v rytmu kouzelného valčíku z příběhů Harryho Pottera. Po krátké exkurzi do historie jsme si společně připili moštem do dalších let skautingu v našem městě.

Večerem nás provázela kapela LAIV. Jejich hudbu jsme přerušovali vždy v celou hodinu dalšími vystoupeními našich členů a jejich přátel – skauti a skautky předvedli svůj country tanec, smyčcový kvartet předvedl jak hudbu vážnou, tak moderní. Ve 22 hodin jsme  slosovali vstupenky o hodnotné ceny od našich partnerů, ale také z naší vlastní produkce. Hlavní výhrou byl víkendový pobyt na skautském táboře.

O půlnoční překvapení se postarala skupina IN-KOGNITO a jejich světelná show.

Věříme, že si všichni odnesli z plesu nejen skleničku s logem a příjemné zážitky, ale také pocit, že přispěli na dobrou věc.

Zapsal Tik


Fotografie od Tika FOTOGALERIE