Výprava na Dymník

Ráno jsme motoráčkem vyrazili směrem na sever. Naší cílovou destinací je Krásná Lípa, kam jsme zhruba za hodinku dorazili. Tady na nás už čekala Monča z Rumburka. Domluvili jsme se totiž…

sobota 17. 11. 2018

…. na společném výletu a blíže severu. na nádraží jsme pověřili vedením výpravy Nejdeta. Ten chvíli hledal jak se vymotat z nádraží a najít správnou cestu. Nakonec jsme se vypravili po modré. Cesta ubíhala příjemně i za občasného Medvědova „týrání“ ze znalosti přírodnin. Cestou k rozhledně jsme posbírali pár klacíků na oheň, na který nakonec nedošlo.

Zakoupili jsme vstupenky na věž a vyťapkali jsme schody lemované pohlednicemi z českých hradů a zámků. Na hoře jsme se kochali krásnými pohledy do okolní krajiny. Zahlédli jsme i helikoptéru prolétávající údolím. Když jsme se dostatečně vynadívali, sešli jsme zpět dolů a tam si dali svačinku. Za závěr ještě společná fotka a jde se dolů.

Dole pod rozhlednou jsme navštívili kamennou hvězdu, která by měla symbolizovat znamení zvěrokruhu. Je tu dost velké prostranství na házení talířem a toho se hned využívá. Jen Medvěd remcá, protože už jednou dostal do hlavy. Pomalu vyrážíme směr Rumburk. Nejprve míříme na náměstí, kam jsme chtěli vyprovodit Monču, aby to neměla daleko domů. Ale ona nás šla zase vyprovodit na nádraží. Cestou jsme se zastavili v rumburské Loretě, která je věrnou kopií italského originálu.

Pak už nám nezbývá moc času na cestu na nádraží. Naštěstí bylo nedaleko. Cestou zpátky většina příjemně pochrupkávala.

sesmolil Tik


Fotogalerie 2018_11_17 výprava Dymník od Tika


Účastníci: Zip, Nejdeto, Fany
Nemo, Medvěd, Tik a Ája, Monča