Oprava vozíku

Náš vozík poslední roky dostával na frak. Prostě se používal a dělala se běžná údržba. Postupně opadávala vrchní modrá barva a prosvítala kdysi původní žlutá. Už se nám to moc nelíbilo a na technické se jim to také nebude líbit. Některé díly potřebovali vyměnit. Tak jsme se do toho pustili z gruntu.

Tik se Zajdou ve čtvrtek 27. 2. odstrojili z vozíku konstrukci pro převážení lodí a veškeré dřevěné prvky.


sobota 29. 2. 2020

V sobotu dopoledne se Nemo dal do rozebírání konstrukce. Musíme vše rozložit, abychom konstrukci mohli obrousit od starých nátěrů a opatřit nátěrem novým.

Odstraňování barvy broušením se ukázalo jako nesmysl a tak jsme začali shánět někoho, kdo by celou konstrukci opískoval.

Fotografie od Nema


Po nějaké době se podařilo konstrukci nechat opískovat a my se můžeme dát do oprav.

sobota 21. 3. 2020

První věcí je konstrukci nejprve pořádně natřít. Tik ji nejprve natíral odrezovačem a následně dvěmi vrstvami základové barvy.

Fotografie od Nema


sobota 22. – 27. 2. 2020

Následující týden Nemo pořád něco řezal a svařoval, svařoval a řezal. Opravil uchycení náprav, tlumiče, držák SPZtky, světla…

Fotografie od Nema


sobota 28. 3. 2020

Další sobotu pokračujeme v natírání. Tentokrát už vrchní barvou. Vozík dostane modrou barvu, tak jak je uvedeno v technickém průkazu.

Fotografie od Nema


úterý 31. 3. 2020

V úterý odpoledne se Nemo dal do skládání natřených dílů dohromady, tak aby zase byl vozík vozíkem.


středa 1. 4. 2020

Během dopoledne nařezal Nemo desky z voděodolné překližky, která nahradí stará prkna. Společně je se Zuzkou přidělali na vozík.

Odpoledne přivezl Tik všechny čudlíky a odrazky a společně dokončili práce na vozíku.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Zajda, Tik, Petr 

Fotografie od Nema