Odvoz léta do Němec

Pravidelně každý rok se účastníme plaveb zajišťující přepravu ročních období. V záři je potřeba odvézt léto do Německa, aby se nám tady moc dlouho neroztahovalo. Rozhodli jsme se i přes nepřízeň počasí vyrazit a léto odvézt tam, kam patří.

sobota 26. 9. 2020

Ráno jsme se sešli nakládat lodě u loděnice. Odsud jsme se s vozíkem a jednou pramkou přepravili na Staré Město. Potkali jsme se tu ze zbytkem posádky. Převlékli jsme se a připravili pramku k vyplutí. Za využití můstku kajakářů jsme spustili loď na vodu a vypluli pod zámek.

Přistáli jsme pod zámkem a tady… nikdo. Do času odplutí zbývá 20 minut, tak snad ještě někdo přijde. A stalo se. Přišel jeden člen společnosti pro přepravu ročních období. Chystali se vypravit veteránskou posádku, ale auto, které mělo odvézt lodě, mělo nějakou technickou závadu, takže to odpískali. Předal nám alespoň kytici za odvážené léto. Zanedlouho se pod zámek šinula další postava, redaktor Děčínského deníku Saša. Po chvilce přišel ještě vlajkonoš spolku s diplomy. Chtěl předat účastnické diplomy, ale nechali jsme mu je schované před deštěm. Stejně bychom je rozmočili. Vyzvedneme si je někdy jindy.

Úderem desáté hodiny jsme se nalodili a za neustávajícího deště vypluli.  Labe celkem teče, tak jde plavba hladce. V Loubí nás tradičně zdraví obyvatel šífáckého paneláku. Doprovází nás déšť. Místy značně intenzivního. A tak jsme více či méně zmáčení dopluli do Hřenska. Na konci Hřenska jsme vhodili kytici a věnec na znamení rozloučení s létem do řeky odkud oba symboly putovali do Němec. Letošní léto je tak definitivně pryč.

Vylodili a vyčkali na auto, které nás vzalo zpátky do Děčína. Zbylý čas jsme si ukrátili zahříváním nad teplým čajem a malou svačinou.

sepsal Tik

Účastníci: Čudlík, Nejdeto, Nemo, Tik, Víčko, Zip

Článek Léto v Děčíně definitivně skončilo, odvezli jej do „Němec“ Děčínského deníku


Fotografie od Nema a Alexandra Važury (redaktora děčínského deníku)