Tréninková plavba

Dnes jsme se vypravili na další tréninkovou plavbu. Tentokrát jsme vyrazili do Dolních Zálezel, abychom si vyzkoušeli zajet trasu pražského závodu na čas.

sobota 18. 9. 2021

Ráno jsme se osobákem vypravili do Ústí nad Labem. Vlak měl zpoždění a tak byl přestup na další osobák do Zálezel trošku honička. Milá průvodčí na perónu nás upozornila, že na nás čekají. Bezva. Za pár minutek vystupujeme na známém nádražíčku v Zálezlech. Tady už nás čeká Nemo s loděma. Převlékáme se do vodáckého a odnášíme lodě k vodě. Dnešní osazenstvo jsme rozdělili na mladší a starší posádku.

Tik pro začátek připomněl jak správně provést povely kormidelníka. Potom se obě lodě vyškrabali trošku proti proudu, aby dosáhly výchozího bodu pro měřený úsek. Na povel obě lodě vystartovali. Skautská posádka si vedla, co jsem zpozoroval, celkem dobře. Za to u vlčat a žabek to bylo o něco horší. Máme na palubě spoustu nováčků, kteří spíš koukají, kde co lítá nebo běhá, než aby se soustředili na pádlování. No je potřeba být trpělivý, však se teprve učí. Skauti dorazili do cíle za 62 minut a vlčata a žabky za 67 minut. Ani jedno není žádná velká sláva, ale dopluli jsme.

Po krátké svačince na břehu se vracíme na chvíli na lodě, abychom si ukázali, co děláme špatně. A taky abychom se to pokusili zlepšit. V 13 hod. nás Nemo odvolal z vody. Lodě jsme umyli, naložili na vozík a vyrazili na autobus domů. U nádraží jsme si dali nějaké dobroty z kavárny.

Zapsal Tik


Účastníci: Žifa, Vánka, Šárka, Poldík, Zip, Nejdeto, Tuleň, Tlapka, Max a Xavier, Tik a Nemo


Fotografie od Nema FOTOGALERIE