Výprava za pazourky

Začátkem října se Rejnoci vypravili na Frýdlantsko nalézt nějaké pazourky. Podařilo se jim? Budou si moct rozdělat oheň? Čtěte dál

pátek 8. 10. 2021

Ráno jsme se sešli na hl.nádraží. Potom nám přijel vlak a většinu dne jsme jeli vlakem směr Frýdlant. Když jsme dojeli vlakem byl večer. Šli jsme na náměstí a Víčko si koupil nějaké blbosti. Pak přijel autobus a ten nás svezl ještě asi 15 km do Jindřichovic pod Smrkem.  Pak jsme nějakou dobu šli k dětskému táboru, kde jsme měli vyhlédnuté místo na spaní. To se ukázalo liché, protože nějaká skupinka si tam právě udělala mejdan. Byli ale sdílní a poradili nám, kde se nalézá blízké skautské tábořiště. Po zelené jsme došli až do zapadlého údolí, kde stála brána času.

sobota 9. 10. 2021

Ráno po snídani jsme uhasili oheň, zabalili a šli dál na pazourky. Náhodou jsme se inspirovali nápisem na bráně, který lákal k projití rokle za táborem. Byla to výživná cesta, kdy jsme strání, potokem a hustníkem v délce asi 300 m šli hodinu. Za roklí na lesní cestě jsme objevili „pazourkový důl“. Našli jsme jich hodně a naplnili jimi batohy. V blízkém lese jsme si udělali oběd. Po obědě jsme šli dál. Po nějaké době došli k úlům a v březovém lesíku jsme si rozbili 2.tábor.

neděle 10. 10. 2021

Ráno jsme prošli Horní Řásenicí až na nádraží, kde jsme si vařili jídlo a vlakem kolem 14 hodiny jeli domů.

Napsal Víčko, korekce Nemo


Účastníci: Zip, Nemo, Bzuk, Víčko, Nejdeto


Fotografie od Nema