Friedenslichtfeier 2021

Ani letos jsme se nemohli vypravit do Salzburku pro Betlémské světlo. Koronavirová epidemie dál pokračuje, Rakousko je uzavřeno. Celosvětové předávání se uskutečnilo prostřednictvím live streamu. Ale nebojte, skutečný plamínek do Čech dorazí…

sobota 11. 12. 2021

Delegace skautů z různých koutů světa se ani v letošním roce nemohly sejít v Salzburku. V době konání je v Rakousku vyhlášen celostátní lockdown a není možné cestovat do země (vyjma stanovené důvody). Rakouští skauti se i v této náročné době snažili celou událost zprostředkovat.

V sobotu ve čtrnáct hodin začal livestream z ekumenické bohoslužby.

Při rozsvícení svíčky daného státu běžela na obrazovce zdravice od místních skautů. Za Českou republiku předali zdravici Martin a Amy z jižní Moravy, z míst, kde se letos v létě prohnalo tornádo. Oba se zapojili do dobrovolnické pomoci.

Po jejím skončení bohoslužby se rakouští skauti vydali předat světlo dál i za hranice své země. Nejen s českými skauty se tak setkali na hranicích, aby si plamínek z Betléma předali.

Zapsal Tik


Fotografie od Rudolfa Klabana

pochází z galerie Friedenslicht 2021 rakouských skautů.


Děti světla 2021

V chrámu Narození Páně vyzvedla  světlo devítiletá Rianna Danho z Betléma. V sobotu 20. listopadu přistálo světlo v Rakousku, kde jej převzal  Tobias Nussbaumer, jedenáctiletý hasič z Kirchhamu.

Fotografie z Facebooku Friedenslicht