Vánoční vycházka

Ve středu v podvečer jsme se vypravili na vánoční vycházku. Ozdobili jsme v lese stromeček pro zvířátka, rozdali jsme si dárky a nacpali se cukrovím. Domů jsme se vraceli trošku prokřehlí.

středa 22. 12. 2021

Sešli jsme se na zastávce U zámečku. Odsud jsme vyrazili do kopce nahoru na Čechy. Rejnoci tady před týdnem vytipovali vhodné místečko pro naši vánoční vycházku. Nahoře jsme se potkali s Tikem, Tlapkou a Tuleněm, kteří přijeli autem. Musí totiž odejít dříve a splnit povinnosti s roznášením Betlémského světla.

Odsud pokračujeme dál po červené turistické značce na palouk u brány. To už Rejnoci zaběhli do lesa a začali hledat vhodný vánoční stromeček. Za chvíli bylo vybráno.

Nemo zadal první úkol. Rozsvítit svíčky ve sklenicích a rozmístit je kolem stromku, abychom si prostor osvětlili. Následovalo vybalení dobrůtek pro zvířátka, kterými jsme stromeček ozdobili. Rozsvítili jsme svíčky a jako poslední byla na vrchol stromku osazena vánoční hvězda.

Mezitím byly kousek vedle připraveny stoly s cukrovím a čajem. U stromku jsme si popřáli pěkné vánoce a rozdali si dárky. Potom jsme se přesunuli k teplému čaji a vánočnímu cukroví.  To už se ale pomalu blížil čas a kluci roznášející Betlémské světlo nás opustili. Vzali sebou Víčka, protože se mizerně oblékl a byl promrzlý na kost.

Ostatní pomalu poklidili, co jsme sem nanosili a vydali se zase na cestu dolů. Na zastávce U zámečku jsme se rozešli domů.

Tak hezké Vánoce.

Zapsal Tik


Účastníci: Divočák, Josef, Jonáš, Matyáš, Oskar, Tuleň, Šárka, Nevim, Nejdeto, Sádlo, Tlapka, Víčko, Zip, Nemo, Tik, Karel


Fotografie od Tika