BS v kostelech a farních sborech v Děčíně

V neděli dopoledne jsme se vypravili s Betlémským světlem do děčínských kostelů a farních sborů, aby se plamínek dostal k věřícím.

neděle 18. 12. 2022

Ráno před devátou hodinou jsme se sešli před kostelem sv. Františka z Asissi na Husové náměstí. Během bohoslužby jsme měli čest rozsvítit svíčky a adventní věnec na oltáři.  Dále byla rozsvícena svíce, ze které si bude možné světýlko kdykoliv převzít. Po skončení bohoslužby kluci rozdávali světýlko před kostelem.

Fotografie od Tika


Mezitím se dva světlonoši vydali do Husova sboru na Teplické ulici. Přivítali se s farářem Vladimírem Volrábem a probrali organizační záležitosti. Dnešní bohoslužba neměla velkou účast. Spousta lidí se omlouvala pro nemoc. Husitům jsme rozsvítili adventní věnec na oltáři a chvíli zůstali. Kluci se alespoň trošku ponaučili o souvislostech spojených s vánoční dobou.

Fotografie od Tika


Se dvěma světlonoši se Tik odebral do farního sboru Českobratrské církve evangelické. Dorazili jsme prý přesně akorát (a to jsme se nijak nedomlouvali), kluci rozsvítili velkou farní lucernu. Farář pan Matějovský je ale hned nepropustil. Vyptával se na informace o Betlémské světle. Kluci byli dost překvapeně, tak byl rozhovor poněkud stručný a pan farář je raději propustil. Shrnul tak hezky novodobou tradici. To už se bohoslužba pomalu chýlila ke konci.

Závěrem jsme připravili světýlko do sklenic, aby si je mohl každý vzít domů. Dostali jsme drobnou výslužku, rozloučili se a vydali k domovům.

Zapsal Tik

Fotografie od Tika


Účastníci: Nejdeto, Zip, Tlapka, Tuleň, Tik