Oprava stolu v klubovně

Jestli si někdo myslel, že Kobry po Silvestru zalezou k zimnímu spánku, tak se mýlil. Odrbané lišty u stolu nás přiměly k opravě stolu. No a když už, tak pěkně z gruntu.

pondělí 25. 1. 2020

Dnešní schůzku jsme nejprve sejmuli obvodové lišty. Po nich jsme opatrně sundavali sololitovou desku tak, aby zůstala pokud možno v celku. Dalším úkolem bylo vytahat všechny ty malé hřebíčky, aby byla spodní prkna čistá. Stůl jsme vynesli ven a pásovou bruskou jsme se jej snažili alespoň trochu zabrousit do roviny. V mezi čase jsme zabrousili nové laťky a nakonec je natřeli lakem.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika


pondělí 3. 2. 2020

Než začala další Kobří schůzka, natírali kluci po posádkových schůzkách obvodové laťky.

V pondělí jsme se dali do přípravy. Medvěd nejprve začistil zatěžkávací desku. Nemo mezitím s Tikem připravili laťky k přitáhnutí desky ke stolu. Nemo nanesl lepidlo a pak jsme chvíli čekali než se pěna lepidla změní na jakýsi med. To bylo to správné znamení, kdy jsme mohli na stůl položit sololitovou desku. Původně jsme sololit chtěli lepit po kouskách, ale šlo to nějak rychle a přilepili jsme desku celou. řádně jsme ji zatížili – od připravené desky přes kanystry s vodou, hasicí přístroj až po bednu se dřevem. Teď máme chvíli času na svačinku. Tik krájel sýr, když tu se z druhé půlky klubovny ozvalo „Táto, ty ses zul!“ No ale dobrej byl. Přibyla i klobáska.

Po svačině jsme pořezali z kůlny nějaké dřevo, co dovezl Nemo. Nakonec jsme desku odlehčili a natřeli lakem.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika


pondělí 10. 2. 2020

O týden později pokračujeme v opravách stolu. Medvěd přinesl kus sololitu, který nahradí původní okousaný konec. Společně s Nemem z něj odřízli potřebný kus. Na podruhé… Tik bruskou začistil hrany stolu a již přilepenou desku, aby nikde nic nepřečnívalo. Následně jsme přilepili odříznutý sololit na prkna stolu. Sice nás trošku zlobila piksla s lepidlem, ale povedlo se. Spoj jsme zatížili laťkami a svěrkami.

Pokračovali jsme výrobou obvodových latěk. Zařízli jsme je na potřebnou délku. Medvěd vyznačil místa pro vrtání děr na šroubky. Nemo všechno odvrtal. Tik mezitím připravoval svačinku. Před osmou hodinou jsme všechno zabalili a vyrazili domů.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika


pondělí 17. 2. 2020

Na začátku schůzky jsme zabrousili hrany stolu po oříznutí desky. V klubovně jsme začali s instalací obvodových lišt. Nejprve ty kratší a pak jednu delší. Lišty jsme připravili o kousek delší, aby byla rezerva. Tuto rezervu jsme museli zase zabrousit. Venku, aby v klubovně nebyl nepořádek. Venku jsme přidělali i poslední lištu.

V druhé části schůzky jsme se dali do nastříkání nápisu na klubovnu. Připravili jsme šablonu na zeď, okolí oblepili novinami. V klubovně jsme zjistili, že barva, kterou máme, není zase tak sytá, jak jsme si představovali. Takže jsme sháněli další barvu tmavšího odstínu. Nemo mezitím opravoval stříkací pistoli. Když Tik dovezl barvu, rozředili jsme ji pro potřeby stříkání a Nemo pistolí vyšvihl připravený nápis.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika


pondělí 2. 3. 2020

Dneska jsme stůl vynesli ven z klubovny. Nasadili jsme brýle, sluchátka a flexama obrousili starou barvu. Pak jsme hrany přejeli smirkem. Uvnitř klubovny už bylo teplíčko, tak jsme se dali do natírání. Tik přinesl modrou barvu. Tak budou nožičky modré. Námořnické…

Nemo se dal zatím do vyměřování stojanu pro vlajky.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika


pondělí 9. 3. 2020

Během týdne Nemo vyvrtal a zabrousil hrany stojánku na vlajky.

Medvěd s Tikem v klubovně zatopili a zabrousili „chlupy“ z prvního nátěru. Tik rozmíchal modrou a dal se do natírání nohou stolu. Nemo se dal do natírání stojánku na vlajky. Medvěd mezitím nachystal svačinu. Musíme nějak využít čas než to všechno uschne, ne? Po zaschnutí barvy stojánku jej Nemo připevnil na táflování vedle okna. Hned jsme instalovali posádkové vlajky.

Tik začal hrabat ve skříni a vytáhl nějaké rámečky. Byly to portréty zakladatelů. Tak jsme špekulovali, jak je rozmístíme na stěnu. Když jsme to vymysleli, tak šly dva obrázky hned na místo. Jo, vypadá to dobře…

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika