Oprava klubovny

Hnedle po tom, co se Kobrám podařilo uklidit věci z tábora, dávají se zase do práce na klubovně. Během prázdnin nechal Nemo vyrobit ochranné lišty na nopovku na poslední část klubovny a tak se vrhli na jejich instalaci.

pondělí 1. 9. 2020

Ještě než kluci přišli, dal se Tik do uklízení v klubovně, aby byla připravena na páteční oddílovku. Vysmejčil pavučiny, vyluxoval koberec a trošku se popral s prachem. Potom přišel Bzuk – bývalý to člen chlapecké trojky a povídali si spolu o oddíle a vzpomínali.

Když dorazil Nemo, dali  se všichni do práce. Oškrábali polovinu zdi u potoka, vyhnali pavouky a vysáli nahromaděný nepořádek za nopovkou a sundali okap. Nemo rozdělal omítku a vyspravil díry ve zdi. Bzuk svítil a Tik v mezičase připravoval druhou stranu za komínem. Když bylo na jedná straně hotovo, vyspravil Nemo z druhé strany komína. Potom vše uklidili a vyrazili domů.

Účastníci: Nemo, Tik, Bzuk


pondělí 7. 9. 2020

Dneska jsem byl v klubovně zase o chvilku dřív. Mohl jsem tak v klidu roztřídit donesené materiály. Pak mi byla dlouhá chvíle, tak jsem vytáhl kolečko a odvezl shrabanou trávu na hromadu. Zase tu máme bordel ze zahrádek kolem. Vysekaná nedozrálá nebo nahnilá rajčata určitě nejsou naše. To se pak můžu divit, že nám tady rejděj prasata. Pak přišel Bzuk. Vylovil jsem z tašky táborovou kroniku staré Marabovy Trojky a jemu zasvítili očička. S nadšením v ní listoval a vzpomínal na tábory. To už přišel Nemo a hnal nás do práce. A hned na to, že má hlad. Tak jsme se pustili do svačiny. Tak v polovině přišel Medvěd.

Po svačině jsme se dali do práce. Tik se dal v klubovně do mytí nádobí. Kluci mezitím venku opravovali další část zdi. Po nádobí Tik s Medvědem vyměřovali díry pro hmoždinky na nové nástěnky. Než všechno vyměřili, měli venku kluci hotovo. A tak jsme své síly soustředili na vrtání. No někde to šlo rychle. Některé šestky díry jsme vyztužili dvanáctkou dřevěným kolíčkem a hotovo. Drží dobře. Tak ať nám hezky slouží. Díky kluci.

Účastníci: Bzuk, Medvěd, Nemo, Tik


pondělí 14. 9. 2020

O týden později jsme na schůzce začali instalovat lišty na nopovku. Nejprve jsme předvrtali díry v plechové liště. Podle toho pak Nemo s Bzukem vyvrtali díry do zdi. Instalace šla už hravě. Zvládli jsme tak osadit lištu od komína na levou část klubovny. S nastupující tmou jsme vše zase poklidili a vyrazili domů.

Účastníci: Bzuk, Medvěd, Nemo, Tik


pondělí 21. 9. 2020

I další schůzku se Kobry věnovali instalaci lišt na nopovku. Nemo, Medvěd a Bzuk přichystali předvrtali plechy. Potom vyvrtali díry do zdi a nainstalovali lišty. Jednoduchá, že? Zdá se, jen to zabralo celou schůzku. Tik mezitím natíral kadibudku fasádní barvou. Když bylo hotovo, vrátili zpátky na místo okapy. A dílo je hotové. Příště se dáme do kůlny…

Účastníci: Bzuk, Medvěd, Nemo, Tik


Zapsal Tik