Oprava střechy na kůlně

Na jaře jsme zjistili, že nám do kůlny na dřevo zatéká, tak jsme se dohodli, že se dáme do oprav. Vyměníme střešní krytinu a celou kůlnu opatříme novým nátěrem, aby nám vydržela o něco déle. Ale hezky po pořádku…

 

pondělí 12. 10. 2020

Dneska se dali Kobry do oprav střechy. Prvním úkolem je strhat starou střešní krytinu. Nejprve se naši borci vyšrábali na střechu, vzali hrubé náčiní (lopaty) a seškrabali starou ipu ze střechy. Tu pak sházeli na hromadu vedle. Když bylo vše dole, dali se Nemo s Bzukem do instalace obvodového oplechování. To už se uskutečňovalo za tmy a tak udělali jen čelní stranu od klubovny. Potom jsme střechu zakryli plachtou, aby nepršelo dovnitř.

Na závěr jsme se shodli na tom, že střechu takhle po kousíčkách dělat nemůžeme a domluvili jsme se na sobotu.

Účastníci: Bzuk, Nemo, Medvěd,  Tik

Fotografie od Tika, Nema a Medvěda


sobota 17. 10. 2020

Sešli jsme se v sobotu ráno, abychom se pustili do pokrytí střechy novou ipou. Nejprve jsme seškrabali hrboly po staré krytině. No a teď ta největší zábava. Vyměnit shnilá prkna a jeden trám. Stará prkna, která byla ve špatném stavu letěla na spálení. Místo nich budou nová. Stejně tak jsme si počínali s krajním trámem, který bych místy na prach.

Když bylo hotovo vynosili jsme na střechu asfaltový papír. A ejhle, to oplechování je špatně, musí přijít přes papír. Takže dolů. Ještě, že je hotový jen malý kousek. Potom jsme přitloukali jednotlivé pásy a prkna mizela pod černou přikrývkou. Jako na potvoru na konci chyběly dva metry. Obvolali jsme všechny známé než jsme kus vypátrali. Tak Tik sedl do auta a vyrazil. Kluci se zatím pustili do osazení bočního oplechování. Když se vrátil, přibili jsme poslední pás papíru. Nemo zatím připravil hořák. Za chvilku byl nahoře i s prvním balíkem ipy a pustili jsme se do navaření vrchní asfaltové krytiny. To nám zabralo zbytek odpoledne. Končili jsme za tmy.

Účastníci: Bzuk, Nemo, Medvěd,  Tik

Fotografie od Tika, Nema a Medvěda


pondělí 19. 10. 2020

V pondělí na schůzce jsme na střeše udělali poslední úpravy. Zkontrolovali jsme položenou krytinu a pořádně horkem „zažehlili“ ipu přes šrouby, které drží oplechování. Dál se bude pokračovat v natírání kůlny.

Účastníci: Tik, Nemo, Medvěd

Zapsal Tik

Fotografie od Tika, Nema a Medvěda