Brigádička na dřevo

Zásoby dřeva v kůlně nám po táboře trošku nabobtnala, ale přesto to není žádní hitparáda. Chtělo by ji trošku doplnit.  Na pozemku u klubovny máme zbytek loni spadlého stromu a také jeden zlomený strom, který nebezpečně visí ve větvích. To by mohlo na zimu stačit, ne?

neděle 4. 10. 2020

První parta se sešla v klubovně ráno kolem deváté. V klubovně se po deváté rozeběhla okresní rada. Nemo rozřezal zbytek loni padlého stromu. Pavel s Bárou odváželi špalky ke kůlně. Následně se Nemo s Medvědem pustili do zlomeného stromu. Při bližším prozkoumání zjistili, že je odspoda prohnilý a jeho setrvání na místě není do budoucna úplně bezpečné. Proto jej radši shodili celý. Naporcovali jej na další špalky, které byly dopraveny ke kůlně. Dopoledne naštípali část hromady. Kolem oběda se střídaly směny. Než se vystřídali narovnali Kobry naštípané kusy do kůlny.

Po obědě přišel Tuleň, Tlapka s maminkou a Ája. Tik štípal nejprve velké špalky, Ája porcovala na polínka do kůlny. Ostatní podávali polena na špalek nebo skládali do kůlny. Kolem 16 hodiny bylo všechno dřevo v kůlně. Super! Shrabali jsme kůru a třísky, uložili nářadí do kůlny a šlo se domů. Zůstal ještě Tik s Ájou a umyli v klubovně nádobí.

Zapsal Tik

Účastníci: Nemo, Medvěd, Bára, Pavel, Tik s Ájou, Radka, Tuleň, Tlapka, Žifa, Jarča

Všem patří velké díky. Budeme na vás v zimě myslet.


Fotografie od Nema