Rozvoz Betlémského světla vlakem

Ani v této nelehké době jsme se nezalekli a vypravili se vyzvednout ve stověžaté matičce Praze Betlémské světlo. Svojí každoroční službě dostojíme a plamínek, který činí radost, rozvezeme. I v rouškách.

sobota 19 .12. 2020

V sobotu brzy ráno jsme se vypravili do Prahy vyzvednout Betlémské světlo. Cesta do byla klidná. Od příjezdu našeho vlaku jsme se přesunuli do hlavní haly pražského nádraží. Tady jsme chvíli obdivovali model Hlavního nádraží z Lega. Potom jsme šli do Fantovy kavárny. Čajík si tu ale letos dát nemůžeme. Mají zavřeno. Přečkali jsme tady do příjezdu brněnského rychlíku.

Na prvním peroně, kam má vlak dorazit vyčkávají netrpělivě další skautští kurýři. Brňák přijíždí na čas. Všichni se hrneme k zadní části vlaku, kde by měli kurýři z Brna sedět. Za chvilenku vystupují. Kolem se vytvořil hrozen lidí, kteří si chtěli plamínek převzít. Až nás usměrňoval redaktor ČT „Jestli tohle chcete natočit, tak rozestupy, prosím“. My jsme se nikam netlačili. Kurýři jsou staří „tuláci“ z Klášterce. Pojedou s námi dál. Pomáháme s přenosem do lamp kurýrů, kteří spěchají na své spoje. My máme čas. Konečně došlo i na předání do našich lamp, dostali jsme tašky. Teď musíme najít odkud nám jede náš vlak. Scházíme do podchodu pražského hlavního nádraží. Na informační tabuli nalézáme náš spoj. Stojí jako obvykle na šestce.

připravujeme zápis do kroniky

Účastníci: Nejdeto, Tik, Medvěd


Fotografie od Tika a Medvěda


připravujeme zápis do kroniky

Účastníci: Zip, Tik, Medvěd

Zapsal Tik


Fotografie od Tika a Medvěda