Výroba kluziště

Začalo mrznout. No vzhledem k tomu, že je únor, tak to asi není nijak překvapivá informace. To se v únoru stává, že… Jenže teď má přijít chladná fronta ze Sibiře a bude mrznout fest. A pár dní. To znamená, že bychom se mohli pustit do příprav kluziště. Tak hurá do toho, ať je brzy hotovo.

pondělí 8. 2. 2020

Dneska bylo potřeba nejprve zpracovat sněhovou nadílku, která v noci zasypala celé město. Medvěd s Nemem se nejprve pokoušeli sníh uválet zahradním válcem, ale výška sněhu jeho použití moc neumožňovala. Z betonového válce se tak stalo strašně těžké hrablo. Rozhodli se sníh pokropit s zkusit to znovu. Jenže, to se zase mokrý sníh přilepil na válec a ten byl rázem dvakrát tak velký. Tak se dostala na řadu stará dobrá bedna se dřevem. Než to všechno uplácali dorazil i Tik a společně sníh uplácali. Mokrý uplácaný sníh nechali zamrznout. Mezitím Méďa vyrazil k domovu.

Kolem deváté se už jen ve dvou dali do dalšího kropení. Pořádně hřiště zalili a schovali se zase do teploučka klubovny.  Teď bude hodinku pracovat příroda. Po hodině zkontrolovali stav a dali se zase do kropení. Nemo si vzpomněl, že jsme někde měli požární proudnici. Tak jsme ji vylovili a světe div se, kropení šlo jako po másle. Že jsme na to nepřišli už dávno… A tak jsme další hodinku kropili. Tím, že na hřiště dopadá voda v malých kapičkách a cestou se krásně ochladí, umrzá voda na jeho povrchu výrazně lépe. Ke konci našeho snažení už máme na hřišti lesklé umrzlé plošky. Paráda. Teď už jen všechno uklidit a hurá domů. Teploměr ukazuje – 7 stupňů.

Zapsal Tik

Účastníci: Medvěd, Nemo a Tik


neděle 7. 2. 2020

No tak tak se Nemo s Tikem v neděli večer sešli v klubovně, aby začali zalívat hřiště. Během večera se to podařilo celkem 3x. Po jedné hodině se vydali domů.

Zapsal Tik

Účastníci: Tik a Nemo


Fotografie od Tika