Mini brigáda na Maxičkách

Po náročném týdnu v kanceláři jsme s Ájou usoudili, že musíme ven. Vypadnout od ruchu práce a města. Vzali jsme si lopatu a hrábě, nějaký dobroty do kotlíku a vyrazili na Kralák. Dopoledne se počasí tvářilo trošku pošmourně, ale alespoň tam nebude moc lidí.

sobota 1. 5. 2021

Po příchodu do tábořiště jsme zašli nejdříve na dřevo. Připravili jsme hromádku na topení a Tik vyrobil závěs na kotlík. Doma připravený obsah kotlíku jsme podle receptu podlili a pověsili na závěs. Protože jsme věděli, že tahle dobrůtka nebude hotová za chvíli, opekli jsme na ohníčku klobásky. Vaření v kotlíku probíhalo v podstatě samo, jen jsme pod něj přikládali.

Měli jsme tedy mezitím dost času na odkopání části hromady hlíny na jedné z teras v tábořišti. Odkryli jsme část schodů. „Přebytečnou“ hlínou jsme zasypali díry na tábořišti. Mezitím došlo i na odpolední čaj a kávu s tatrankou. Závěrem jsme zasypané plácky posypali travním osivem, aby se nám tam rychleji něco chytilo.

To už Ája kontrolovala obsah kotlíku a opekla topinky. Nacpali jsme si bříška výbornou  dobrůtkou. Nakonec jsme všechno uklidili a vyrazili domů.

Zapsal Tik

Účastníci: Tik s Ájou


Fotografie od Tika a Áji