Obnovení pravidelné činnosti

Od 31. května platí opět nová pravidla pro spolkovou činnost. Skautské ústředí vydalo nová doporučení pro skautskou činnost jejichž závěrem je: „…vyzýváme všechny skautské oddíly a střediska, které zatím neobnovily svoji činnost: Nečekejte už, vaši skauti a skautky vás potřebují.“ Tak jdeme na tóóó…


Stávající pravidla pro rozvolnění platná od poloviny května byla značně svazující a proto jsme po zralé úvaze rozhodli ještě vyčkat na další uvolnění protiepidemických opatření. Nechtěli jsme s dětmi sedět na „louce“ v rouškách a dvoumetrových rozestupech, abychom si tam povídali nebo něco malovali na papír.

Od pondělí 31. 5. 2021

rozbíháme opět posádkové schůzky podle režimu před pozastavením činnosti.

posádka kategorie termín schůzek klubovna
Kobry činovníci PONDĚLÍ 17 – 20 klubovna Písecká
Mečouni vlčata ÚTERÝ 16:30 – 18:30 klubovna Písecká
Rejnoci skauti STŘEDA 17:00 – 19:00 klubovna Písecká
Kosatky žabičky/skautky pátek 16:00 – 17:30 – 18:30 klubovna Písecká
Drakomata roveři PÁTEK 17 – 19 u Vojty doma

Platí do 30. 6. 2021.

Pořád ale platí nějaká omezení, která jsme nevymysleli. Reflektují vládní nařízení pro spolkovou činnost.

  • pořád platí nosit ochranu dýchacích cest (to platí zejména v klubovně a venku jen při rozestupu menším jak 2 metry). Rouška neplatí při pohybových aktivitách, takže můžeme klidně hrát i na babu! Takže určitě přibalte roušky
  • při aktivitách pro méně jak 10 členů (schůzky to splňují) NEJSOU nutné testy. Např. u výprav, kde bude překročen limit nad 10 osob, jsou dále vyžadovány negativní testy (antigenní nebo PCR). To vám dáme předem vědět, pokud taková situace nastane.
  • dál vezměte věci běžné na schůzku a dobrou náladu.

Buďme k sobě ohleduplní. Kovidová doba se podepsala na nás všech. I pro nás to bude trochu složitější vrátit se do „normálu“ a nepůjde to snadno. Ale společnými silami to určitě zvládneme.


Podle aktuálních informací stále platí, že by se tábory měly uskutečnit v podobném režimu jako v loňském roce. Junák – český skaut se ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže snaží vyjasnit podmínky jejich konání. Prozatím se předpokládá navíc nějaká forma testu na Covid-19.

se skautským pozdravem Tik