Betlémské světlo v kostelech a farních sborech

V neděli dopoledne jsme se vypravili s Betlémským světlem do děčínských kostelů a farních sborů, aby se plamínek dostal k věřícím.

neděle 19. 12. 2021

Ráno před devátou hodinou jsme se sešli před kostelem sv. Františka z Asissi na Husové náměstí. Během bohoslužby jsme měli čest rozsvítit svíčky a adventní věnec na oltáři.  Dále byla rozsvícena svíce, ze které si bude možné světýlko kdykoliv převzít. Po skončení bohoslužby kluci rozdávali světýlko před kostelem.

Fotografie od Tika


Mezitím se dva světlonoši vydali do Husova sboru na Teplické ulici. Přivítali se s farářem Volrábem a probrali organizační záležitosti. Dnešní bohoslužby se zúčastnilo hodně dětí, tak byla trošku přizpůsobena i nejmladším účastníkům. Rozsvítili jsme adventní věnec. Na závěr jsme dětem rozdali světýlko do lucerniček.

Fotografie od Tika


Všichni světlonoši se společně odebrali do farního sboru Českobratrské církve evangelické. Sem dorazili sice v druhé polovině, ale tak to bylo domluveno. Závěrem bohoslužby se zhaslo a když zazněly tóny známé vánoční písně Tichá noc, vstoupili kluci do místnosti. Rozzářili prostor Betlémským světlem. Po posledních tonech písně je Farář Matějovský pozval dopředu a tam mu předali do lucerny plamínek radosti. Když se farníci rozcházeli domů, mohli si od světlonošů převzít světýlko a odnést jej domů.

Zapsal Tik

Fotografie od někdo kdo to fotil


Účastníci: Nejdeto, Zip, Tlapka, Tik