Betlémské světlo na zámku a v České Kamenici

V neděli odpoledne jsme se s Betlémským světlem vydali na pohádkové odpoledne na zámku a také do České Kamenice. Dneska jsme se přesvědčili, že být světlonošem není žádná legrace a že u toho může tuhnout krev v žilách…

neděle 19. 12. 2021

Jeden tým světlonošů se sešel ve tři čtvrtě na čtyři pod dlouhou jízdou.  Cestu na zámek jim však značně znepříjemňovaly poryvy větru, které způsobily zhasnutí obou lamp. Rychle se rozhodly zaběhnout do vinotéky v Křížovce, kde Betlémské světlo také hoří. Rozsvítili obě lampy a vydali se dál na zámek. Aby zabránili opětovnému zhasnutí přikryla Želvička obě lampy svojí čepicí. Světýlko sice ochránila, ale čepici od lamp spálila.

Na zámku je přivítali s otevřenou náručí. Paní kněžna už dětem četla druhou část pohádky. Když dočetla, děti se vypravily domů. Dole v podchodu na ně již čekali skauti a rozdávali světýlko do lucerniček, které si vyrobili o přestávce.

Účastníci: Nejdeto, Zip, Želvička

Fotografie od Želvičky


Druhý tým světlonošů se vypravil do České Kamenice. Vánoční trhy se sice konat nemohou, ale rozdávání Betlémského světla zůstalo stejně jako rozdávání horkého moštu místním starostou. Do Kamenice jsme dorazili krátce před půl třetí. Vyzvedli jsme v infocentru klíče od stánku, to abychom měli střechu nad hlavou. Obratem jsme si stánek zabydleli a připravili se na rozdávání světýlka. Brzy se spustily první kapky a my zjistili, že nám jaksi prší dovnitř. Ve spolupráci s panem zvukařem jsme sehnali štafle a horní část střechy přidělali zpět na místo.

Krátce po třetí hodině se začali trousit první zájemci nejen o světýlko, ale také o teplý moštík a povídání se starostou. Déšť nás do konce bohužel neopustil a tak mnoho lidí nepřišlo. I přesto jsme se světýlkem udělali obyvatelům České Kamenice radost.

Zapsal Tik

Účastníci: Tlapka a Tuleň, Medvěd, Tik


Fotografie od Tika