Trénink na Olešce

Blíží se nám letošní první závody a je potřeba trošku poladit formu. Proto jsme se vydali na rybník na Staré Olešce, abychom potrénovali.

sobota 7. 5. 2022

V sobotu ráno jsme se sešli na zastávce Myslbekova. Už na zastávce se zjistilo, že kluci včera asi nenaložili pádla a vesty pro všechny. Pověřili jsme rodiče vyzvednutím chybějícího materiálu. My jsme se zatím vydali autobusem na Starou Olešku. Od zastávky jsme po svých doťapkali na hlavní pláž Olešského rybníka. Tady na nás už čekal Nemo s vlekem a pramičkami. Hned jsme se dali do odvazování a sundání lodí. Tlapka s Tuleněm měli za úkol obě lodě připravit na plavbu. Ostatní se zatím převlékali do oblečení na vodu, neboť cokoliv z toho, co má člověk na sobě, může být v okamžení mokré. Potom jsme si přečetli úkoly ze stezek a odborek, abychom je mohli splnit.

Nejprve jsme si zaběhli štafetu. Na hromadu jsme odložili všechny vesty a pádla. Rozdělili jsme se do dvou družstev. Z patřičné vzdálenosti vyběhl člen družstva, doběhl k hromadě vest a pádel, nalezl tu svou, oblékl si ji, vzal své pádlo a upaloval zpátky ke svému týmu. Tady předal štafetu dalšímu. Tak to pokračovalo, až byly všichni oblečeni a s pádlem v ruce.

Rozděleni do dvou posádek, nalodili jsme se do pramic. Jako první jsme se procvičili v základních povelech a záběrech. Během plavby prvního okruhu jsme se snažili o co nejlepší záběry a synchronizaci záběrů pádlem. Po návratu ke břehu vyzvedl Tik malé míčky, rozházel je po hladině rybníka. Posádky měly tyto rybičky pochytat. Sbírat je z vodní hladiny smí jen jeden člen posádky, který bude lovit z přídě. Ostatní budou uvádět loď do pohybu. Hra posádky bavila, proto jsme ji ještě dvakrát s výměnou lovce a kormidelníka zopakovali. Lépe se dařilo posádce ve složení Nejdeto, Víčko, Sádlo, Kuba, Filip, Tlapka a Tik. Ti sesbírali 13, 23 a 18 rybek. Po vyčerpávajícím rybolovu jsme zamířili na břeh dát si svačinu. Před přistáním svolil kapitán ke koupačce.

Po svačině nejprve prověřili svůj um Rejnoci. V závodní sestavě se pustili do závodní trasy. Na hladině rybníka obepluli okruh o délce 1 km. Zakotvili u břehu. Od lodě vyběhli k vzdálenějším lípám, znovu se nalodili a vypluli na další okruh. Zpátky ke břehu se vrátili s časem 19:16 minut. Mezitím se připravili na trasu závodů ostatní vlčata a žabky. Na povel vyrazili na stejnou trasu. Opět obepluli trasu jednoho kilometru, na břehu zaběhli k lípám a zpět. V druhém kole další kilometr. Časy malých jsou k vidění v galerii.

Potom už nezbylo než kvapem vyčistit lodě, převléknout se do suchého, naložit lodě, zabalit se a vyrazit na autobus domů. Cestou zpátky mi malej Kuba povídá: „Tiku, já na ty závody asi nepojedu. Mě asi budou bolet ruce.“
„No a Kubo, bolejí tě ruce dneska?“
„No trošku, ale moc ne.“
„No vidíš, tak to půjde. Závod je kratší, než co jsme dneska najezdili. A navíc se tam bude střílet ze vzduchovky, házet házečkou a další disciplíny.“
“ To jako budou i další soutěže?“
„Ano“
„Jé, tak to já určitě pojedu…“

Do Děčína jsme se vrátili kolem třetí hodiny. Kluci ještě dojeli uklidit lodě, pádla a vesty do loděnice.

Zapsal Tik


Účastníci: Divočák, Filip, Kuba, Oskar, Polda,  Tuleň, Šárka, Žifa, Nejdeto, Sádlo, Tlapka, Víčko, Zip, Tik, Nemo


Fotografie od Tika